Amit az étkezési sóról tudni kell

Mindenki számára nagyon fontos, hogy étkezései során tiszta NaCl konyhasót egyen. A
kereskedelemben kapható sók egy része ismeretlen mennyiségű kálisót tartalmaz, pedig ez
nagyon veszélyes. Az MSZ-01-10007-82 (Magyar Szabvány) szerint minimum 97% NaCl
konyhasót kell tartalmaznia mindegyik étkezésre szánt sónak, de KCl kálisó nem szerepel a
fennmaradó maximum 3%-nyi egyéb komponensek között. Bővebb leírást a www.tisztaso.hu
oldalon a dokumentumoknál találsz.
Ha tiszta, kétszeres minőségellenőrzési vizsgálattal felügyelt, minimum 99,5% NaCl tartalmú
konyhasóra (nátrium-kloridra) van szükséged, akkor a www.tisztaso.hu weboldalon keresztül
beszerezheted. Az 1kg-os NaCl konyhasót a patikák által használt gyógyszerkönyvi tisztaságú
konyhasó 25kg-os zsákjaiból csomagoltuk át.
Megkérek mindenkit, hogy ezen írást továbbítsa minden ismerősének, és kérje meg őket is, hogy
továbbítsák az alábbiak miatt:
EGÉSZSÉGVÉDELEM
Tejfalussy András méréstani szakértő és Weixl Várhegyi László okl. természetgyógyász, ny.
rendőralezredes állásfoglalása a www.aquanet.fw.hu honlapon dokumentált tudományos
mérések és tantételek, és Prof. Dr. Papp Lajos ny. egyetemi tanár akadémiai doktor
szakvéleménye alapján:
Mitől lett ennyire sok magyar ember beteg, rövid életű, és meddő? Miért csökken évi több
tízezerrel a létszámunk? Három titkos főfelelősre mutattak rá az ok-okozat kalibráló élettani
mérések:
1.: Túlterheli az immunrendszert, ha az ivóvíz mérgező vegyszereket és/vagy klórozásnak
ellenálló vírusokat tartalmaz.
2.: Keringésrontó, ha a fiziológiás mérték alá csökkentik a konyhasó pótlást.
3.: Sejtműködés-gátló, keringésrontó és ivartalanító hatású, ha a fiziológiás szükségletnél
sokkal több káliumot esznek, isznak.
Megbízható védekezés:
1.: Ivóvíz desztillálás,
2.: Gyógyszerkönyvi tisztaságú NaCl konyhasóval fiziológiás mértékben sózás,
3.: Kálium túladagolás mellőzés.
Ezen anyagok élettanilag optimális, fiziológiás napi dózisaira és beviteli sebességeire
étkezésnél is irányadóak a magzatot tápláló vérszérum és a magzatvíz, és a csecsemők és
felnőttek gyógyítására is alkalmazott fiziológiás infúziós Ringer oldat H2O/Na=99 és Na/K=30
optimális arányai:
„NYILATKOZAT
A Ringer oldat a testnedvekhez hasonló ionösszetételű folyadék. A Ringer oldat (0,9% NaCl,
0,03% KCl, 0,025% CaCl2, 0,02% NaHCO3, 99% desztillált víz) szerinti nátrium, kálium,
klór és víz pótlási arány megfelelő kóros veszteségek esetén, de ugyancsak optimális a napi
étkezések során is.
Budapest 2010. január 6.
Dr. Papp Lajos ny. egyetemi tanár, akadémiai doktor s.k.” partners

 


 

 

Szabó György „füvesember” előadása

2011. szeptember 30. Zalaegerszeg

Hadd mutassam be Gyuri bácsit, a bükki füvesembert.

Ő még azon kevesek közé tartozik, aki szüleitől-nagyszüleitől tanult, tőle lehet is tanulni.

Szeretettel köszöntöm én is önöket, ahogy mondják. 83 éves voltam, Miskolcon születtem. Őseimtől tanultam meg a tudást, amit a 20. nagymama gyűjtött össze, ez visszaszámolva kb. 1000 éve. Semmiféle papírom nincs róla, de a MTA rátette egyik könyvemet forrásanyagként a honlapjára.

Mit tudott a magyar nép? Majdnem mindent. Sőt nagyon-nagyon régen mindent, olyannyira, hogy a magyar táltos agyat műtött. Magyarországon 48 koponya van, amin látszik a műtét, és látszik, hogy az egyik ember, akinek a koponyája volt, még 12 évig élt utána. A magyar táltosok épp úgy tudtak agyat műteni, mint az egyiptomi papok. A szegény embernek csontot építettek be, a gazdag embernek aranylemezt. Két segítője volt a táltosnak, egy sámán, aki dobolt, és egy másik, aki a kezébe adta a füveket. Az egyik a javasasszony, ha nő volt, a másik a füvesember, ha férfi volt. Nálunk Magyarországon 1790-ben van egy bírósági per, ami a füvesembert igazolja, hogy ők gyógyítottak, Borsod megyében, egy boszorkányperben. Az írásos anyag nagyon-nagyon kevés, de azért van. Tárgyi bizonyíték is elég kevés. Írásos anyagot 1260-as években Margit hercegnő írja az egyik sámán nevéhez, hogy ne bántsátok! Őt gyógyította sárga tárnics (?), emésztési hatású szerrel. 1750-es évek felé Éliás Péter írt le 575 féle gyógynövényt, hogy mire való.

Van egy orvos barátom, aki az orvostanítás történetét kutatta, és előadásában elmondta, hogy a török időkig Magyarországon 3 orvosegyetem volt, Európában volt még lengyeleknél és spanyoloknál 2, a többieknél csak egy. A magyar orvosok még tanulták a keletről hozott gyógyítást. A török időben mind a három elpusztult. Mária Terézia Nagyszombaton létrehozott egyet, de már csak nagyon keveset tanították benne a füvekkel gyógyítást. 1954-ig még felírták a gyógynövényeket a betegnek, de utána már nem.

A tárgyi bizonyítékok közül 1-2 szike, meg koponya, amit műtöttek, mindössze ennyi maradt. Ma ott tartunk, hogy a világ 1979-ben olyan erővel fordult a természetes gyógymódok felé, hogy az egészségügyi világkongresszus kimondta, hogy a népi gyógymódok hátrányos megkülönböztetését semmisnek tekinti. 2008 nov. 8-án 6 pontban foglalta össze a pekingi kongresszus, hogy mit kér az Egészségügyi világszervezet az orvosoktól, a kutatóktól. Elsősorban, hogy kezdjék el ismét tanulni a tudást, kezdjék el tanítani, a kormányok hozzák meg az alkalmazhatóságát, a népi gyógyítóknak azt ajánlották, hogy vizsgázzanak le.

Én tavaly tettem fitoterapeuta vizsgát. Nálunk a kormány is igyekszik eleget tenni az Egészségügyi Világszervezet ajánlásának. A Pécsi Orvostudományi Egyetemen a székelyek és csángóknál vizsgálták, hogy mit használnak rák ellen. És azt utána orvosilag visszaigazolták, hogy az működik, jól működik. Engem az lepett meg a legjobban, hogy szilvalekvárral gyógyították a hererákot és gyógyítják ma is. És Pécsett bebizonyították vastagbéldaganat és mellrák ellen is. Egyszerűen igazolható, antioxidáns van benne. Az aszalt szilvában 5700 egységnyi antioxidáns volt, a mazsolában a fele sem.

2002 február 8-án, amikor mentem a jogosítványomért, a doktornő látott a fejemen valami fekete pettyet, valószínűleg melanomát, amivel azonnal kórházba utaltak, hogy azt onnan le kell venni. Fehér fagyöngyből, közönséges galajból lehet rák ellenes tinktúrátcsinálni. 2,5 évig használtam, 2 évig semmi nem történt. Minden nap egy pohárnyi teát elosztottam, háromszor egy picit ittam, és kentem. Két év múlva bebarnult, és fél évvel később leesett. Voltam tavalyelőtt egy ct-n, és teljesen negatív volt. Most elkezdett egy ilyesmi nőni pár hónapja a bal halántékomon, de most már óránként kentem, már bevarasodott. Nincs már ott, csak egy picit, de már az is le fog hullani. Török Szilveszter mondta, hogy a rákban nem lehet meghalni. Abban lehet meghalni, ha le van gyöngülve a szervezetünk, ha nem akarunk harcolni az életünkért, ha agyonvegyszerezzük magunkat.

Egyik előadásom után egy 85 éves orvos mutatkozott be. Ezelőtt 15 évvel tavasszal szájrákot állapítottak meg nála. Nem fogadta el a kezeléseket, körömvirágot evett egész nyáron nyersen, minden nap 3 fejjel. Egészen őszig, addigra elmúlt a szájában a rák.

Egy fiatalember jött föl hozzám, 3-4 napos gyógynövénygyűjtő túrán volt, ilyeneket szervezünk többször is, és mondta, hogy édesapjának nyelvrákja van. Utolsó stádiumban, segítsek neki valamivel. Szedjen galajt, mossa meg, préselje ki a levét, csináljon 2 csésze diólevél teát, egyikbe is nyers galajlevet, a másikba is. Az egyikkel gargarizáljon egész nap, és utána köpje ki, a másikat igya meg. Következő évben szintén eljön, és kérdeztem tőle, mi van a papájával és mondta, hogy köszöni szépen, jár a kocsmába.

Magyar kertészmérnök kinn Németországban, 30 évvel ezelőtt mellrákot állapítottak meg nála, azóta minden hónapban ad magának egy fagyöngy injekciót. Arany árban van, de 30 éve él. Van sok ilyen dolog, amivel lehet gyógyítani.

Az egyik miskolci kórházban egy belgyógyász adjunktusnő jött hozzám. A nagynénje leukémiás. a mi tudományunk véget ért, van-e valami a gyógynövények közt, ami segít? Küldtem neki egy lekvárt. Som lekvárt, a néni kért utána, amikor elfogyott, ma is él, a fehérvérsejt szám 17000 lett. Sok olyan növény, gyümölcs van, amiben rengeteg antioxidáns van, ami pusztítja a rákos sejteket.

Hol tart ma, hogy hogyan használják a régi tudást az emberek?

Tavaly június 20-án 6,40-kor a Kossuth Rádió felhívta a berlini tudósítót, mert azt hallotta, hogy a németek 35 %-a nem hajlandó gyógyszert elfogadni. Alternatív módon gyógyítja magát, de a németek 50 %-a kipróbálta már a gyógynövényeket.

Nálunk még nem ilyen kedvező a helyzet, de mutatja a statisztikai adat, hogy hogyan nőtt a gyógyszerfogyasztás és hogyan a gyógynövényé. A gyógyszeré 7 %, a gyógynövényé 12 %. 5 %-kal többet fogyasztanak az emberek. Mindenki meg akar gyógyulni, egészségesen akar élni.

A két háború között a 3 millió koldus országának hívták az országot. Nagyon szegény volt a nép, nem volt biztosítása, nem tudott venni gyógyszert, kevés volt az orvos, kénytelen volt az ősök tudását átvenni azoktól, akik még tudtak erről, és gyógyítani magát, ahogy az ősök tették. És elsősorban egészségesek akartak maradni. Ha nem dolgoztak, éhen haltak. Vigyázni kellett az egészségükre. Akkor már tudták, hogy nincs olyan gyógyszer, ami egészségmegőrző, de gyógynövény sok van. Most ez különösen nagyon fontos, mert rengeteg vegyi anyagot eszünk meg.

Van egy orvos ismerősöm, akit eltiltottak, mert ki merte mondani, hogy nem a gyógyszeripar, hanem a mezőgazdaság, a vegyszerek a ludas. Az összes mikroorganizmus kipusztul a földből, mert a vegyszerezéssel kiirtják. 40 év múlva kihal az emberiség.

Régen a trágyát kihordták a földekre, ma energiát csinálnak belőle.

Amerikában egy orvosprofesszor azt kutatta, hogy az un. adalékanyagokat az emberi szervezet meddig fogja eltűrni. A vizsgálat eredménye, hogy 2300-ra az emberi faj 7 %-a marad életben. Mindenképp változtatni kell. A világtragédia már megállíthatatlan. Gyöngyösön, a főiskolán mondta egy kutató professzor, tegyünk érte, hogy mi egészségesek maradjunk, a mi szervezetünk ellenállóvá váljon, a mi szervezetünket hozzuk olyan helyzetbe, hogy ki tudja védeni a mérgező anyagokat.

A májunkat kell karban tartani. A gyermekláncfű, a pitypang levele zölden kiváló salátának Heti 7-szer csipetnyit a salátába, összevagdalni. Egy héten egyszer egy csésze teát kell belőle csinálni, és meginni. Nyáron a frissből, télen a szárazból. Kiváló a máj működésére, és amellett még nagyon jó a cukorbetegség megelőzésére. Magyarországon ma 500 ezer cukorbeteg van, 10 év múlva 1 millió lesz. A keserű nagyon kell a májunknak.

A másik az aranyvesszőfű. Kanadából származik, máj, epe és vese, hólyag, amire hat. Egy csésze tea elég hetente, hogy a májunk tökéletesen működjön. Sokan mondják, hogy nincs rá idejük. Az ilyen emberrel nem is érdemes foglalkozni, az legyen beteg.

Cikória kávét ittunk gyerekkoromban, akkor nem volt baj a májunkkal és epénkkel, sőt a székletünkkel sem. Lehet a gyökerét is használni, fogyaszt is, székletet csinál, és a cukorbetegség megelőzésére is kiválóan működik. A cikóriában lévő innoin óriásmolekulájúszénhidrát, ami lassítja a cukor felszívódást, segít a béta sejtnek.

Nőknél közönséges cickafark. Kiváló gyógynövény minden nőnek. Serdülőkortól amíg él. Heti egy csészével kellene meginni belőle. A máján kívül, a koleszterin termelését rendben tartja, epeműködést segíti és van benne növényi ösztrogén, nem hormon. Nem csinál mellrákot és nem híznak el tőle. De az isten úgy teremtette a nőket, hogy immunrendszere van, a másik az ösztrogén hormon, mert ők hordják ki a babát, ők nevelik fel a gyereket. Aki használni fogja, annak nagyon kevés baja lesz, heti egy csésze teát elég fogyasztani belőle. Férfiaknak nem ajánlom, mert magas lesz a hangjuk tőle J

Aztán van egy nagyon keserű, ezerjófű, a kisezerjófű. Ezer mindenre jó. Többek közt a májunknak is. Amikor már baj van a májunkkal, akkor ugyanezeket a növényeket lehet kúraszerűen használni. Akkor viszont naponta 6-8 hétig lehetőleg reggel, és 8 hét kihagyás után lehet folytatni esetleg még tovább is. Amikor rendbejött, akkor visszatérni a heti egyre és akkor nem fog megismétlődni. A hepatitisz C-nél nem alkalmasak, ill. ha a májban ciszta van. Ebben az esetben a diólevél teáját lehet használni, bár nem olyan hatékony. Reggel meginni a teát, a levelet betenni a hűtőbe, és éjjelre fölmelegítve dunsztban rátenni a májra, 6-8 hét alatt a ciszta a felszívódik, 10-12 hét alatt a hepatitisz C is megszűnik.

Egy német orvosprofesszor 100 növényt megnézett, 17-nek volt antibiotikus hatása. Többek közt a diólevélnek.

Orvosok mondták a rádióban, hogy vége az antibiotikus korszaknak. Amikor azt hallottam, eszembe jutott a martilapu. 3000 éve a kínaiak használják. Szivarként használták, beszívták a füstjét. Ma is használ. 3000 éve nem tudta megszokni a kórokozó. Vajon miért? Mert a gyógynövényekben lévő hatóanyag sose azonos összetételű. Függ az időjárástól, a talajtól, esőt kap-e, napot, későn indult a tavasz? Soha nem azonos egyetlen gyógynövény sem. Emiatt nem tud rezisztencia kialakulni. Ahogy 3000 éve reagált rá a szervezetünk, most is úgy gyógyít. Nem véletlenül gyógynövény a neve. Ennyit a májunkról.

Ha a májunk jól működik, akkor jó a koleszterin termelésünk, nincs érszűkületünk, érdemes vele foglalkozni.

A másik a vesénk. A verejtékmirigyekre használjuk a dezodort, nehogy kijöjjön a méreganyag. Sok embernek kimutattak mirigyduzzanatot a mellében, ami még nem daganat, csak egy tejmirigy begyulladt például. Orbáncolajjal a mellmirigyet, de a hónaljmirigyet is kenni kell!

Napi 2-3-szor kenje be, nem rák, még csak csomó, begyulladt tejmirigy, nyirokmirigy.

Vesénk: heti egy csésze itt is elég. Nyírfalevél teája. A vesekő oldható vele. Rügyfakadáskor egy kis csövet dugnak a kéreg alá, onnan kifolyik a nyírfalé. Mokkáskanálnyit, 3 cent nyírfaléből teát készítünk, akkor a vesénk jól fog működni, még a verejtéknek is segít.

Tejoltó galaj, sárga a virága. A veseműködést segíti, de az egész nyirokrendszerünket rendben tartja. Minden mirigyünket, az agyalapi mirigyet is! Heti egy csésze, nem kell több.

Aranyvessző fürt máj, vese, epe és a hólyag. Ha a vesére és a májra is akarom, akkor hetente 2 csésze. elosztva, pl. kedden és szombaton.

Van két erős hatású növény, a nagy csalán és a mezei zsurló. Kiváló vízhajtó. Heti egy csészével korlátlan ideig iható.

Kúraszerűen kell inni, ha a vese nem méregtelenít rendesen. Ha 6-nál többször kell kimenni nappal, akkor orvoshoz kell menni. El lehetnek tömődve a kis kapillárisok!

A Pécsi Orvostudományi Egyetemen egy előadáson tartott egy orvosprofesszornő. Az előadásának az volt a témája, hogy hogyan lehet használni a gyógyszereket és a gyógynövényeket együtt. Ő 12 gyógynövényt-gyógyszert mutatott be, és hozzátették ugyanazt a gyógynövényt. Az eredmény 30-35-40 -kal eredményesebb a gyógyulás és gyorsabb. Tehát hál isten már itt van, hogy elkezdték kutatni az orvosok, nem csak tanítani.

Amit lehet kúraszerűen veseelégtelenségnél nyírfalevelet. A vesekövet oldja. Kúraszerűen lehet használni, kivéve a csalán és a zsurló. A csalánt sem szabad 8 hétnél tovább inni, mert mind a kettőben nagyon sok a kovasav, és a vese nehezen üríti ki, a 2. 8 hét alatt heti egy csészével.

Ha ciszta van a vesében, akkor csak a zsurlót kell használni. Reggel megiszom, amiből a tea készül, este ráteszem dunsztkötésben a vesére. Föl kell melegíteni előtte!

Annak idején gyerekkoromban egy héten egyszer mindig csináltunk forró lábfürdőt. Egy forró vízzel, mellé egy kancsóval még forróbbat, amikor már nem kapkodtam, akkor megint öntött bele, és mikor már nem kapkodtam, megint öntött bele. Utána reggelig izzadtam, egy csésze forró teát is itatott velem édesanyám, rengeteg méreganyagot kidolgozott a szervezetem reggelre. Annyi kisgyerekről hallok, aki meghal mirigyrákban. A fehér fagyöngy is segít az izzadásban.

A következőkben Magyarországon a legelső számú betegség a szív- és érrendszeri betegség. 2,5 millió ember szenved benne. A mi tudásunk is, az őseink is keletről jöttek. Mindegyik azt mondja, hogy meg kell keresni az okot és a tüneteket kezelni.

Lehet a tünet alapbaja, hogy nem dolgozik rendesen a vesénk, nem méregtelenít, le vannak szűkülve az erek valamilyen oknál fogva. Ezért a szív elkezdi pumpálni erősen. A szív meg van erőltetve, és fölmegy a vérnyomás. Rendbe kell tenni a vesénket a tejoltó galajjal, vagy a nyírfalevéllel. Minden nap egy csészével. De el kell mulasztani a magas vérnyomást is. Mert tűrhetetlen, Galagonya virágos hajtása!!! Mindenképp a vesének a működését rendbe kell tenni, és a 160/90-nél minden nap egy csészényivel meg kell inni reggel! Amíg 120-ra nem megy le!

Vagy a pásztortáskát, vagy a fagyöngyöt. Ha az alapbaj a koleszterin, amiből sokat termel a májunk, akkor nyilvánvalóan a májműködésre a cickafarkot a nőknek, a férfiaknak mást kell, nekik a gyermekláncfű, és a tyúkhúr. Fehér fagyöngy ág és levél teájával az ingadozó vérnyomásra az ujjnyi ág, és levelek jók. Hideg áztatással. Ha lement normál körülire, akkor lecsökkentem a teákat heti egyre.

A 3. ok ideg miatt lehet. Az EU-ban a depresszió lesz az első számú betegség! Utána jön a többi, ami vele jár. Mindenképp oda kell figyelni, hogy az idegeink rendben legyenek.

Citromfű. Mind a két vizsgálatnál, napi 2 csésze citromfű teánál 100 év fölött halt meg az illető. Nyugtat, és emésztést segít! Ha az emésztésem jó, akkor én egy egészséges ember vagyok.

Egyik előadásom után egy hölgy mondta, hogy polip van a méhén. Én mondtam neki, hogy menjen orvoshoz, aztán utána a továbbiakban tudunk vele foglalkozni. Mellém állt egy másik idősebb hölgy is, és ő is az orvost ajánlotta. Én teszek azért, hogy egészséges maradjak. Télen kaptam valami vírust, 39,5 fokos lázam volt, 2 napig, de rendbetettem magam.

A citromfű után nagyon sok gyógynövény jó az idegekre. Levendulának nem csak a virága, hanem a levele is, macskakarom, komló szintén jó nyugtató és a legerősebb az orbáncfű. Orvosilag bizonyítva van, hogy depresszió ellenes. És gyomoridegre is jó. Sőt a benne lévő hiperided kamillával, zellerlevél és paprikával Alzheimer kórra. Orbáncfüvet nem szabad sincumárral együtt használni! Nem szabad epekőnél, mert epeműködést segítő. Ha azt elindítja, akkor biztos meg kell operálni. Ha valaki szív-gyógyszert szed, akkor azt beveszi és 2 óra gyógyszer múlva jöhet a tea.

Este kell meginni, mert fényérzékenységet okoz.

Ilyenkor is kell kezelni a következményt, pásztortáskával. Vérnyomáscsökkentő, értisztító, gyorsítja a vérkeringést, és izomműködést segíti. A kitisztított erek jobban látják el az izmokat. Kúraszerűen lehet használni, amíg a vérnyomásunk 160 körül van. Ha efölött van, akkor már keveréket kell csinálni!

Azonos hatású gyógynövényeket keverünk össze. 3 vérnyomáscsökkentő teát keverek össze, akkor egymás hatását segítik, és erősebb a hatása. 160 fölött minden nap egy csészével, amíg le nem megy 160/90-re, utána úgy hogy 2-3 napra lecsökkentem. Ha gyógyszer szedek, akkor azt kell csökkenteni. Az orvosnak mindenképp mondják meg, hogy nem csak a gyógyszert szedik, hanem a teát is. Sok orvos tiltakozik ellene, mert nem tudják, hogyan hatnak a gyógynövények. Nagyon sok orvos jár már hozzánk, tanulni. Azért kell szólni nekik, hogy teát is iszunk, mert mikor beállt a vérnyomásom, azt hiszi az orvos, hogy a gyógyszertől. Ha nem fogadja el az eredményt, akkor is kell, hogy tudja azt, hogy nem csak a gyógyszer hatott.

Három hivatás van, a baka, tanító és az orvos

Emésztésünk

Nagyon rosszul eszünk. A technikája is nagyon rossz. 42-ben végeztem a 4. osztályt, utána polgáriba mentem. Élet- és egészségtant orvos tanította. Vizy E Szilveszter mondta, hogy el kellene kezdeni tanítani ismét. Nem rágunk. Legalább 40-szer meg kellene rágni egy falatot, mert előemésztünk a szájban, és akkor a gyomorba már nem egy nagy falat kerül le, hanem könnyebben megemészti a gyomor. Mert nem csak fertőtlenít a nyál, fogyaszt is, nem tudjuk túlenni magunkat, mert még ha csak háromnegyedig van a gyomrunk, akkor is úgy érezzük, hogy már tele van. Ha jól megrágtunk, jó a savtermelésünk, koleszterin szintünk jó, de ha ez utóbbi rossz, akkor rosszul indul az emésztés, a felszívódás. Tyúkhúr és a veronikafű. Nagyon jó értisztító, altat, és jó koleszterincsökkentő is.

Ha a gyomromban sok a savtermelésünk, attól eredően van egy hurutunk, ettől fekély, reflux, vagy nyelőcső fekély. Az alapbajt kell meggyógyítani, a gyomorideget. Orbáncfű napi 1 csésze 8 hétig, 8 hét szünet, utána 8 hétig heti egy és 27 hét alatt napi egy csészefehérakácvirág. Utána elfelejthetjük. A fehér akácvirágot vacsora előtt, az orbáncfüvet lefekvés Előtt. Sincumarral együtt nem szabad. Orbáncfű helyett ajánlott akkor citromfüvet két csészével.

Belünkkel: nem jó a széklet, vagy chrown betegség, vagy piros, vagy fekete a székletben a vér. A fekete a gyomorból, a piros a belekből.

A diólevél teájából lehet korlátlanul inni, ez rendbe hozza. Semmilyen mérgező nincs benne, csak az, hogy 3 év alatt bomlik le, csersav van benne.

Egy erdélyi ismerős kutatta, hogy hol van leírva, hogy a diólevél túlzott használata májkárosító. Sehol nem találta, csak gyógyszerkönyvben, amit pedig az orvosok állítottak össze.

Kökénylekvárral gyógyít egy idős hölgy rákot. Valóban, orvos is mondta, de kell még 10-20-év, hogy gyógyszert csináljanak belől. Minek? Elég, ha lekvárt csinálnak belőle.

Alzheimer kórra az orbáncfűvel kapcsolatban, kamillában, zeller bele, és a zöld színű paprika, lehetőleg csípős. És a riporter megkérdezte, hogy mikor lesz belőle gyógyszer? Én meg mondtam, hogy mindegyiket lehet kapni, akkor használni kell!

Akinek a székletével baj van, esetleg véres, kezdje azonnal a szilvát használni. Székletet fog csinálni, és megakadályozza, hogy kialakuljon a végbél vagy vastagbélrák. Ezt a székelyek használják.

Aranyér. Lándzsás útifüvet biztos ismerik. Egészséges, a nagylevelűt meg kell mosni, meg kell csipkedni körömmel, hogy megsérüljön, akkor elkezd egy olyan anyagot aufobit termelni. Szivarkát kell belőle sodorni, odatenni az aranyérhez, reggel, este. 3-4 hét alatt visszahúzódik az aranyér.

Bükk hegység különleges helye Magyarországnak, nem ott keletkezett, ahol most van. A Balkánon keletkezett 8-9 millió év alatt gyűrődött fel oda, ahol van. 2 sugárzó energiája van. Rádium, uránium, de egyik sem jó hasadóanyagnak, csak gyógyításra. 5 pálos kolostor van fenn a Bükkön. Szentgyörgy vonalra van mindegyik helyezve.

Hogy kell segíteni azoknak a nőknek, akiknek nem sikerül a baba?

Babaváró rendszer. Ciszta, pajzsmirigynél sem lehet, mióma, nem jön vissza még egyszer!

Aki nem akar kérdezni, vásárolhat növényeket. 30 %-kal több a hatóanyag a a Bükk miatt.

- Mellcisztára: orbáncolajat, be kell kenni reggel és este nemcsak a mellét, hanem mind a két hónalját is 2-3 hétig minimum

- Alacsony vérnyomásra: zöld tea, vörösbor

- Melanomára: amit én használtam fehér fagyöngy+közönséges galaj - tinktúra

- Szemölcsökre: vérehulló fecskefű. Meg kell előtte szódabikarbónával mosni, gézzel rákötni. Farkas kutyatej, ami mérgező belülre

- Lábszár-fekélyre diólevél teájával mosogatni. Amikor kihűlt, utána rátenni. De meg kell nézni a cukorbetegségre is

- Cukor teát legalább 50 percig kell fedő alatt tartani, amikor lezárta alatta a tüzet. Étkezés után 5 percen belül.

- Diólevél teát hogy kell elkészíteni? Csapott evőkanál 2,5 dl vízzel leforrázni. Fedő alatt 15-20 percig álljon, utána meg kell inni. -5 % nedvesség, befőttes üvegben tárolni száraz hűvös helyen.

- Pajzsmirigy túltengésre Közönséges galaj, először gargarizál egy csészényit, a másikkal megissza. Agyalapi mirigyre is hat, szurokfű teával, egy csésze szurokfű teával 2-3-6- hét alatt helyrehozza. Akár alul, akár túlműködik.

- Torokbarát teát az asztmára is érdemes inni. Nem múlik el tőle, de könnyebben vesz levegőt

- Parkinson kórra cickafark teát, kamillateát, és madársóska cseppet, 20 csepp/nap

- Fogínysorvadásra, diólevél teával gargarizálni

- Vénás gyulladásra és vesedaganatra, diólevél.

- Pikkelysömörre két keverék, 80 %-ban gyógyul csak.

 

 

 


 

 

 

Méz, fahéj - Jó, tudni!

 

A kanadai World News hetilap egyik számában jegyzéket készített azokról a betegségekről,
amelyek mézzel és fahéjjal kezelhetők. Többek között
felerősíti az immunrendszert, megvéd a vírusoktól, baktériumoktól, erőssé, munkabíróvá
tesz...

 

*Szívbetegség:
*A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a kenyérre. Fogyassza
rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek
infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy
következő roham nem, vagy csak később következik be. Ezen kívül könnyíti a légzést és
erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket,
akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek
rugalmasságát.

 

*Artritisz:*
Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg vízbe tegyenek
két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha
rendszeresen fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül
az ital
fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni,
fájdalom nélkül közlekedtek.

 

*Hólyagfertőzés:
*Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. Megszünteti a
húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.

 

*Fogfájás:
*Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal, naponta háromszor tegyen a
masszából a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.

 

*Koleszterinszint:
*Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverjen öszsze 2 dl forró vízzel. Két órán
belül 10 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet. Ha naponta háromszor alkalmazza, a
krónikus magas koleszterinszint lecsökken. Ha naponta fogyaszt mézet, megakadályozza a
koleszterinszint emelkedését.

 

*Megfázás:*
Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy kanál mézet és
negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a
krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.

 

*Gyomorpanaszok:*
A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a
gyomorfekély kialakulását.

 

*Az immunrendszer erősítése:*

 

A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a
vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin
és vas van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal
folytatott harcban.

 

*Nehéz gyomor:*
Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott termelődését.

 

*Nátha:*
Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz, amelyek
megölik a nátha baktériumtörzseit.

 

*Pattanás:*
Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt kenje be vele a
pattanásokat, majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta
elvégzi ezt a műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások.

 

*Bőrfertőzés:
*A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját.

 

*Fogyás:
*Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés előtt igyon meg egy mézes
fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása csökkenti a
súlyt a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is megakadályozza a zsír lerakódását, ha
nagyon zsíros ételeket fogyaszt.

 

*Krónikus fáradtság:*
A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat fogyasztó idős
emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután
három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet vitalitása.

 

Saját tapasztalat: 1 kg. mézet 1 zacskó őrölt fahéjjal összekeverek (nem könnyű feladat) és ezzel a keverékkel
ízesítem naponta a teámat. Nagyon finom.

 

Kóstoljátok meg!

 

 


 

 

Címkék: tej egészség monsanto szendi mezőgazdaság

Dr. Biró Lajos, dr. Antal Magda:

A tej ősidők óta kiemelkedően fontos tápláléka az emberiségnek. Már az időszámításunk
előtti időből több kontinensen fellelhetők az erre utaló régészeti bizonyítékok, s azóta is
töretlen hagyományai vannak az állattartásnak és vele párhuzamosan a tejfogyasztásnak.
Elsősorban a kérődzők tejét fogyasztjuk a legkülönfélébb formában, nyersen vagy
feldolgozott állapotban; jellemző azonban, hogy az élelmiszeripar fejlődésével az egyre
feldolgozottabb termékek irányába tolódik el a fogyasztás. Ez azzal jár együtt, hogy a
tej élettani hatásaiért felelős komponensek mind mennyiségükben, mind minőségükben
megváltoznak a különböző termékekben. Bizonyos összetevők (pl. a tejzsír) mennyiségét
csökkentik a feldolgozás során, másokét viszont növelik, mintegy "hozzáadott
értéket" előállítva, elég, ha a kalciummal, fehérjével, vitaminokkal és/vagy ásványi
anyagokkal dúsított termékekre, vagy az élő flórás savanyított tejkészítmények esetében a
baktériumkultúra hozzáadására gondolunk.

A tej az ember fejlődésének minden életszakaszában olyan élettani funkciókat segíthet vagy
éppenséggel gátolhat, amelyek az egészséges testi és szellemi fejlődést befolyásolhatják.
Bizonyítottan kedvező élettani hatásai folytán a tejnek egészségmegőrző szerepe van, a
szervezet immunrendszerét javíthatja, a táplálkozással összefüggő betegségek java részét
- pl. a szív- és érrendszeri betegségeket, a magas vérnyomást, a vastagbél daganatos
betegségeit, a csontritkulást vagy a fogszuvasodást - illetően pedig betegségmegelőző hatása
is kimutatható.

Bizonyos állapotokban, pl. a szív- és érrendszeri betegségek kockázata vagy megléte
esetén, a megítélése nem egyértelműen kedvező, mivel a nagyobb zsiradéktartalmú tejfélék
rendszeres fogyasztása számottevő koleszterin- és telítettzsírsav-terhelést jelenthet a
szervezet számára. Nem elhanyagolható az sem, hogy a populáció viszonylag nagy hányada
különféle okok miatt nem vagy csak nehezen tolerálja a tej fogyasztását; elsősorban a
laktózintoleranciára és a tejfehérjével szemben fellépő allergiára kell számítani.

Egy 17 országra kiterjedő vizsgálat során a szívkoszorúerek elmeszesedését a tejben
található kalciummal hozták összefüggésbe. Egy 1998-as tanulmány szerint a tejcukor
ráadásul fokozza az ásványi anyag lerakódását az erek falán.

Rákot is okoz?

Egyes tanulmányok szerint a tej összefüggésbe hozható bizonyos rákbetegségekkel is. A
kutatók szerint az egyik, szarvasmarháknak adott növekedési hormon, az IGF-I ugyan

nem okoz rákot, de elősegíti a mell- és a prosztata daganatok növekedését. Egy japán
felmérés szerint miközben nőtt egy főre tejtermékfogyasztás, megnőtt a mell-, a tüdő- és
vastagbélrákos esetek száma. Norvégiában pedig a nyirokszervi rákbetegségeket hozták
összefüggésbe a tejjel. Egy bizonyos dr. Campbell pedig patkánykísérletei során arra
jött rá, hogy a tejfehérje beindította a rákos sejtek kifejlődését a májban. Az általunk
megkérdezett dietetikusok azonban nem látják ilyen sötéten a helyzet, sőt, teljesen más
véleményen vannak. A tejben szerintük ugyanis számos olyan összetevő van – például az
omega 3 és a vajsav – melyek gátolják a daganatképződést. Míg az előbbi vegyület főként
a bélrendszerben megjelenő tumorsejtek növekedését gátolja, addig az utóbbi a leukémia,
valamint a vastagbél- és az emlőrák esetében fejti ki daganatellenes hatását. A kéntartalmú
fehérjék szintén antikarcinogén (rák kialakulását gátoló) hatásúak.

velvet.hu

A tej és a tejtermékek élettani hatásai szoros kapcsolatban vannak összetételével, amely
rendkívül bonyolult fehérje-, lipid-, szénhidrátmátrixként fogható fel, a biológiailag
aktív anyagok széles skáláját felvonultatva, így tápértéke messze meghaladja az
energiatartalomból származó "tápláló" értéket (Gurr, 1992). A tej energiatartalma
elsősorban zsiradéktartalmával függ össze (a teljes tejben 3,2-5,0%; a fölözött tejekben
1,4-2,8%, a zsírszegény tejben akár 0,1%). A tej zsiradékai közt mono-, di- és trigliceridek,
foszfolipidek és szterolok egyaránt vannak. Kiváló minőségű, komplett fehérjét tartalmaz
kolloidális diszperzióban, köztük immunglobulinokat is. A szénhidrátok döntő hányadát
a laktóz adja. Tetemes az ásványianyag- és nyomelemtartalma, s elsősorban zsíroldékony
vitaminok találhatók benne.

A tej fehérjéi igen változatos élettani hatásúak is, pl. fogszuvasodás ellen védő hatás
(sajtok), a gyomor-bél rendszerben kifejtett antimikrobiális hatás, bizonyos rákféleségekkel
szemben védő hatás (pl. vastagbéldaganatok), az egészséges csontfejlődés elősegítése -
többek között a kalcium felszívódásán keresztül.

Dr. John McDougall ennek pont az ellenkezőjét állítja. „A mítoszt, hogy a csontritkulást
a kalciumhiány okozza, arra találták ki, hogy a tejtermékeket el lehessen adni. A legtöbb
kalciumot az amerikai nő fogyasztja, és ők szenvednek legtöbbet a csontritkulástól.” A
kalcium, ami nem tud beépülni a csontokba, pedig meszesedési folyamatokat indít el. Ezzel
kapcsolatban is számos elmélet született, egyes kutatók szerint például a pasztörizálás a
meszesedés oka, mert a hőkezelés olyan változásokat okoz, melyek következtében a kalcium
nem tud hasznosulni és lerakódik a csontokra és az erek falára. Györki Niké dietetikus
szerint azonban ez a módszer nem okoz ilyen elváltozásokat.

Az általános hatások között említésre méltó a vérnyomáscsökkentő hatás (kazokinin,
laktokinin), a tej kalciumtartalmával összefüggésben (Jorde et al., 2000), továbbá az
immunrendszerre gyakorolt hatása sem elhanyagolható.

Kicsit más hangot üt meg Jane Heimlich, a "Tej: halálos méreg" című könyv
előszavában: "Talán nem akarná meghallani, de amit egész életében mondtak Önnek a
tejről, az nyilvánvaló hazugság. Az Ön üveg teje, még az alacsony zsírtartalmú is, tocsog a
zsírban (ami megegyezik három szelet szalonna zsírtartalmával), a koleszterinben,

Sokszor hallott tételmondat, mégsem árt újra és újra elismételni: zsírokra igenis szüksége
van az emberi szervezetnek. Nemcsak azért, mert belőlük energiát nyerünk, de többek
között azért is, mert a zsírok részt vesznek a sejthártya felépítésében, bizonyos hormonok
kialakulásában, és segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását is. A zsírsavak
különböző növényi és állati zsiradékok formájában (zsírok, olajok), a táplálékkal kerülnek
szervezetünkbe.

Azonban legkevésbé sem mindegy, hogy a különböző zsírsavakból milyen mértékben
fogyasztunk, s az is fontos, hogy a zsírsavak aránya mindenképpen egyensúlyban álljon a
kiegyensúlyozott táplálkozáshoz szükséges más, ugyancsak hasznos és szükséges étrendi
összetevőkkel is.

Dr. Biró Lajos, dr. Antal Magda:

Némely kutatócsoport szerint a csecsemőkori tejfogyasztás kapcsolatba hozható az 1. típusú,
inzulinfüggő diabétesz mellitusz (diabetes mellitus, IDDM) előfordulási gyakoriságával:
a bovin szérumalbumin autoimmunválaszt indukálhat az arra érzékeny gyermekekben,
azonban ezt a megfigyelést más kutatók nem tartják megalapozottnak. Másik fontos
tényező, hogy a valódi, tejfehérjével szembeni allergia kialakulásának veszélye is gyakori
ebben az életkorban. Ezen tények ismeretében sok táplálkozási ajánlás - így a WHO-é sem
tartja helyesnek az egyéves (minimálisan hat hónapos) kor alatti tehéntejfogyasztást.

... tocsog az antibiotikumokban, a baktériumokban és - a legkevésbé gusztusos összetevőben
- a gennyben.

élt egyszer három japán kutató, akik újszülött kismajmokat neveltek fel tejporból készült
tápszerrel, a tápszerben lecsökkentették a fehérjetartalmat és megnövelték a tejcukor
tartalmat, s ettől a kismajmok a későbbiek során az emberi autizmus vonásait kezdték
mutatni, nevezetesen játék és szociális élet helyett sztereotip mozgásokat végeztek, félelmet
és agresszivitást mutattak normál helyzetekben is, fejüket ütögették, stb

Kiderült, hogy az emberi bélrendszerben két tejvadász baktériumtörzs tanyázik, az
egyik jóindulatúan lebontja a tejcukrot, a másik viszont ammóniát termel, ami egyrészt
kellemetlen puffadást, másrészt a vérbe kerülve súlyos idegrendszeri károsodásokat okoz.

A tej szénhidráttartalmának túlnyomó részét a tejcukor (laktóz) teszi ki, amely mintegy
30%-át adja a teljes tej energiatartalmának. A tejfogyasztásnak megfelelő aktivitású
laktáz enzimmel rendelkező személyek esetén kifejezetten kedvező gyomor-bél rendszeri
hatásai vannak. A tejcukor a csecsemőkorban fontos szerepet játszik a tejsavtermelő
baktériumok megtelepedésének elősegítésében, s ezzel hozzájárul a bélrendszer egészséges
mikroflórájának kialakulásához, továbbá védelméhez. Ugyancsak csecsemőkorban a laktóz
bizonyítottan szerepet játszik a kalcium és esetleg a foszfor felszívódásában is (Miller
et al., 2000); ez a hatás a felnőttkorban nincs igazolva teljes mértékben. Részben ez is
magyarázhatja a csecsemőkorban megfigyelt nagyobb fokú kalciumhasznosulást. Glükóz
és galaktóz csak kisebb mennyiségben fordul elő a tejben, azonban a laktóznak a laktáz
enzim hatására való hidrolízisekor sok galaktóz keletkezik, amelynek fontos szerepe van
a csecsemők gyorsan fejlődő agyszövetének kialakulásában, de súlyos károsodásokat is
okozhat a szénhidrát-anyagcsere veleszületett zavarában (galaktozémia).

A tejet valójában tévesen tartják az ember számára tökéletes tápláléknak, hiszen a
tehéntej a borjak gyors fejlődéséhez szükséges, fehérjékben és egyéb anyagokban gazdag
táplálék. Nincs a világon más faj az emberen kívül, amelynek felnőtt egyedei előszeretettel
fogyasztják egy más állatfaj anyatejét! A tej vitamin- és ásványianyag-tartalma - lévén egy
más faj anyateje - nagymértékben különbözik az emberi szervezet igényeitől, így például túl
sok nátriumot és túl kevés C-vitamint tartalmaz. Ugyanakkor számos, az emberi szervezet
számára fontos ásványi anyagot megköt, így a más táplálékokból származó értékes anyagok
felszívódását gátolja. A tejfehérje (kazein) és a tejcukor (laktóz) lebontásához szükséges
enzimek termelődése az emberi szervezetben három-négy éves kor felett megszűnik, vagyis a
tej és tejtermékek emésztése felnőttkorban szinte lehetetlen.

A tejbe kerülő rovarirtó, hozamfokozó, növekedésserkentő anyagok, antibiotikumok és
hormonok számos egyéb betegséget és a tejet nem fogyasztók körében elképzelhetetlen
elváltozásokat okoznak.

A tej és tejtermékek igen gazdagok elsősorban zsíroldékony vitaminokban, de a B-
vitamin-csoport tagjai is megtalálhatóak bennük (laktovegetáriánus étrend esetén a tej
az egyik legfontosabb B12- vitamin-forrás lehet!), valamint sok ásványi anyag is nagy
mennyiségben van benne. Ezeknek az élettani szerepe jól ismert, mégis talán a legtöbbet
a kalciumnak és a D-vitaminnak az egészséges csontfejlődésre, mineralizációra való
hatását, valamint a csontritkulás megelőzésében játszott szerepüket tanulmányozták. A
kalcium (a tejfehérjékkel együtt) bizonyítottan vérnyomáscsökkentő hatású (Jorde et al.,
2000). A táplálékkal felvett kalcium védőhatása legkifejezettebben azokban észlelhető,
akik naponta sok nátriumot fogyasztanak, s ún. "sóérzékenyek" (Miller et al., 2000). A tej
kálium- és magnéziumtartalma is hasonlóképpen vérnyomáscsökkentő hatású. A tejben is
megtalálható cink, szelén és jód sok fontos enzim összetevője, míg a fluor többek között a
csontba és a fogzománcba beépülve játszik nélkülözhetetlen szerepet.

Összefoglalás:

A tej és tejtermékek fogyasztása, kedvező élettani hatásaik miatt, a lakosság nagy része
számára kifejezetten ajánlott. Bizonyos tényezők figyelembevételével - elsősorban a
savanyított tejkészítmények fogyaszthatósága révén - ez az ajánlás kiterjeszthető a tejcukor-
érzékenységben szenvedők egy részére is. Egyéves kor után mind a gyermekek, mind a
felnőttek és az idősek egészségmegőrző, betegségmegelőző étrendjében fontos szerepe lehet
a megfelelő minőségű tejnek és tejtermékeknek.

Tudatában kell lenni annak, hogy a tej sokoldalúan gazdag, kedvező élettani hatásai
nem egyetlen összetevőnek tulajdoníthatók. Táplálkozásunknak és annak az egészségre
gyakorolt hatásának megítélésekor figyelembe kell venni az elfogyasztott élelmiszerek
teljességét, mennyiségi és minőségi szerkezetét.

Irodalomjegyzék
Bíró, Gy.: A tehéntej humánbiológiai szemszögből. Egészségtudomány, 32, 185-196. 1988.
Gurr, M. I.: Health and nutrition aspects of diary products: an up-to-date report. Food
Australia, 44, 421-425, 1992.
Hove, H., Nřrgaard, H., Brřbech Mortensen, P.: Lactic acid bacteria and human
gastrointestinal tract. Eur. J. Clin. Nutr., 53, 339-350, 1999.
Jorde, R., Břnaa, K. H.: Calcium from dairy products, vitamin D intake, and blood
pressure: the Tromsř study. Am. J. Clin. Nutr., 71, 1530, 2000.
Miller, G. D., Jarvis, J. K., McBean, L. D.: Handbook of diary foods and nutrition.
National Diary Council, 2000.
Szakály, S.: A tejféleségek és a tejkészítmények táplálkozási jelentősége. Tejgazdaság, 59,
11-14. 1999.

Dr. Biró Lajos, dr. Antal Magda
OKK-OÉTI

szóval én azt mondom, válasszuk szét az ipari feldolgozás során hozzákerült hormonokkal,
szteroidokkal teli tejnek és pusztán magát a természetes tejnek az összetételét, mert az előbbi
káros anyagok után nem mondhatjuk tisztán a tejre hogy egészségtelen, olyan mintha azt
mondanánk a permetezett eperre, hogy az eper egészségtelen: nem az eper az egészségtelen,
hanem a permetezőszer.

ipari tejet akarunk vagy Ángyán-féle céhes, családi gazdaságos minőségibb tejet.

ugyanis itt azt állítják egyesek (...), hogy a tej önmagában okozhat rákot:
(nyilván tévesen mert fenn, ez a növekedés hormon mesterségesen kerül az állatba)

A tehéntejben egy sejtosztódást serkentő hormon van, hogy a boci gyorsan fejlődjön. Ez a
hormon azonos az emberben termelődő hasonló hormonnal, és a rákos, elfajuló szövetek
igen szeretik őt. Egy pohár tej megduplázhatja a szervezetben keringő, osztódást serkentő
hormon szintjét. A pasztörizálás során ez a hormon nem károsodik, és az emésztés során
egy része felszívódik. Ez a hormon tejtől függetlenül is kulcsszerepet játszik a prosztatarák
és a mellrák kialakulásában.

A 40-50 év közötti nők körében egy százalékra tehető a diagnosztizált mellrák, de kb. 40%-
ban vannak "ugrásra kész" elfajult sejtek. A mellszövet különösen hajlamos a kóros
burjánzásra, és így a sok tejet fogyasztó nők fokozott mellrák kockázatnak vannak kitéve.

A tej és a rák közti másik kapocs az, hogy az ember rovarirtó szereket (DDT, dioxin,
atrazin) használ a mezőgazdaságban, melyet a tehén a szénával együtt elfogyaszt, és jó
részét a tejzsírral választja ki. A tej elfogyasztása után ezek a zsírban oldódó, genetikai
károsodást okozó, alig bomló mérgek az emberi zsírszövetekben, így pl. a mellben
halmozódnak fel. Mellrákos nőkben a rovarirtó szerek maradványainak többszörösét
mutatták ki mind a mellszövetben, mind a vérben. Ezek a mérgek nem csupán sejtelfajulást
okoznak, hanem a mellszövet burjánzását serkentő női nemi hormonok hatását utánozzák.
Mi több, egy 14.000 fős vizsgálatban azt is kimutatták, hogy a rovarirtók az anyatejjel a
csecsemőkbe is átkerülnek.

tehenek jó része egy bizonyos leukémia vírussal van fertőzve. A tejfeldolgozókban a
sokféle helyről begyűjtött tejet összeöntik, úgyhogy a tej garantáltan fertőzött lesz, még ha
volna is egy-két steril gazdaság. A pasztörizálás ezt a vírust nem pusztítja el. Egy 1990-
ben megjelent 11 éves követéses vizsgálat kimutatta, hogy akik rendszeresen isznak tejet,
azok 3,4-szer gyakrabban betegszenek meg leukémiában. A leukémia gyakoribb a tejjel
foglalkozók körében, és az USA tejtermelő államaiban a leukémia gyakorisága a tejelő
tehenek számával mutat összefüggést.

A tej tele van kalciummal, amely kiválik az erek falán és ez okozza az érfalak
megvastagodását és elmerevedését. A tej a csecsemőkoron túl természetellenes táplálék,
mondja Dr. Campbell. Az embergyerek bélrendszerében a korai időkben még van
tejcukorlebontó baktériumflóra, hiszen az anyatej is tartalmaz tejcukrot. A későbbi
években azonban ez eltűnik, legalábbis így van ez az Ázsia, Afrika, Dél-Amerika és Dél-
Európa legnagyobb részén élő embereknél. Az észak-európai ember egy genetikai mutáció
miatt képes felnőtt korában is lebontani a tejcukrot, ez azonban nem jelenti azt, hogy a
tej egészséges. Az amerikai fehér ember valójában európai ember, ezért képes tejet inni.
Az észak-amerikai színes bőrű lakosság többségének bélrendszere azonban nem tud
megbirkózni a tejcukorral.

A tehéntejbe minden átmegy, amit a tehén kap. A teheneket gyakran kezelik növekedési
hormonokkal, hogy több tejet adjanak, gyakran kezelik őket antibiotikummal különféle
betegségek és tőgygyulladás ellen.

az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium megtiltotta, hogy olyan tejet forgalmazzanak,
amely literenként 750 millió gennysejtnél többet tartalmaz. A tiltásnak meg is lett az

eredménye, mostanság az amerikai tej átlagosan 300 millió gennysejtet tartalmaz
literenként. Számítások szerint ez arra utal, hogy a tehenek kb. harmada aktuálisan mindig
fertőzött, következésképen antibiotikummal kezelik és ez természetesen a tejbe is belekerül.

Szendi Gábor

Magyar Narancs: Gondolom, nem én vagyok az első, akinek eszébe jut, hogy a nézetei
nagyon hasonlítanak ahhoz, ahogy az elhíresült szcientológia egyház vélekedik a
pszichiátriáról. Van kapcsolata a szcientológiával?

Szendi Gábor: Nincs közöm hozzájuk, és nem is lesz. A pszichiátria mindenkiben
szcientológust lát, aki kritikát gyakorol működésük felett. Nagyon sokan bírálják, főként
Nyugaton a pszichiátriát és a gyógyszeripar működését, de ettől még nem szcientológusok.
A pszichiátria a vitát akarja megkerülni, amikor ilyen vádakkal akarja hitelteleníteni az őt
bírálókat. Sokféle kritika van, nem kéne összemosni őket.

MN: A szcientológusok is a vitaminok, étrend-kiegészítők hívei, és az ön honlapján vannak
olyan linkek, amik valamilyen módon a szcientológiához köthető oldalra mutatnak. Az
egyházhoz kötődő szervezet az ön ómega-3 hatásáról írt munkájára hivatkozik. Mindez csak
véletlen volna?

SZG: Amikor én ajánlom a vitaminokat vagy az ómega-3-at, arról nem tehetek, hogy
kik árulják. Engem különben is az áru, nem pedig az eladó érdekel. Két nagy, ismert
vitaminforgalmazó van, mindkettő szcientológus. Ha ön bemegy mosóport venni, előtte
megkérdi az eladó ideológiai álláspontját? A multicégeknek sem vagyok a híve, mégis
az egyik nagy cég ómega-3-készítményét szoktam ajánlani, mert az tiszta, és egyben a
legolcsóbb. A nonprofit szájtok többségén azért van valamilyen reklám, mert valamiből
fedezniük kell a nem csekély fenntartási költségüket.

MN: Ön azt írja a honlapján, hogy már próbálták a "szcientológia bérenceként"
megbélyegezni.

SZG: Ilyen vádak, mint mondtam, a pszichiátria részéről szoktak elhangzani. Sok
pszichiáter szeretné hinni, hogy őket csak elvakultságból lehet bírálni. De nem jó, ha az
embert a félelmei mozgatják. Felőlem mindenki azt gondol rólam, amit akar, látszatok ellen
nem kívánok hadakozni. A szcientológusok, ahogy én látom, általában büszkén vállalják
is elköteleződésüket. Ha szcientológus volnék, én is vállalnám. Azt is sokszor megkaptam,
hogy vitaminügynök vagy ómega-3-ügynök vagyok. Az sem vagyok.

És aki nem alkot, de nem mondható vallásos hitűnek, annak a katarzis ad hasonló
élményt?

– Igen, valami nagyon hasonló történik ekkor. A katarzis megtisztulásélménye egyesítő
élmény, s ebben az emelkedett hangulatban szintén megszűnik rövid időre tér és idő, és
az ember valami kimondhatatlan magasztosat él át. A hitmodul működése meglepően

sok emberi jelenségben megnyilvánul, pl. a halálközeli élményekben, a szerelemben, az
orgazmusban, a parapszichológiai jelenségekben.

 

 


 

A burgonya gyógyhatásai


A nyers burgonya hosszú utazásokon a skorbut gyógyszere volt, a népi orvoslás pedig már
annak előtte elfogadta, és élt is vele, mielőtt a tudósok megerősítették volna terápiás hasznát. A
burgonya napjainkban is fontos C-vitamin-forrásunk. Salaktalanító és lúgosító hatása miatt
kiválóan alkalmas regeneráló kúrák alapjaként. A krumpli bizony rászolgál arra, hogy
gyógynövénynek nevezzük.
>A skorbut ugyanis nemcsak a tengerészeket sújtotta, hanem a szárazföldi lakosokat is. A
betegség járványos előfordulása csak a burgonyatermelés elterjedésével szűnt meg. A
burgonya héja védi a C-vitamint, elbomlását akadályozza, ezért tároláskor, télen csak lassan
csökken a vitamintartalma. Az újkrumpli fontos korai C-vitamin-forrás. A héjában főtt
krumpliban marad meg a legtöbb belőle.
>A nyers krumpli gyógyhatása
>A nyers krumplit a népi orvoslás gyakrabban alkalmazza külsőleg, mint belsőleg. Nyers
krumplireszeléket tesznek például a gyulladt, gennyes sebekre, kelésekre, sérülésekre vagy ütés
következtében megdagadt testrészekre. Sikeresen alkalmazható reumára, kötőhártya-
gyulladásra, bőrbajokra is. Fejfájás, migrén esetén nyers krumpliszeleteket tehetünk a
halántékra: "kiszívja" a fájdalmat, leviszi a lázat is. A nyers krumplilé gyomorfekély,
gyomorfájás ellen jó, naponta 1 dl fogyasztandó belőle két hétig. A nyers, lehetőleg rózsaszín
krumpli leve a krónikus savtúltengés gyógyszere.
>Héjában főtt, sült..
>Emésztési zavarokra, gyomor- és bélbajokra kitűnő étel a héjában főtt és sült krumpli. A
sótlan vagy mérsékelten sós krumplipüré és főtt krumpli közömbösíti a túl sok gyomorsavat,
ezáltal hat a gyomorhurut, gyomorfekély és a bélgyulladás kiváltó oka ellen is.
>A főtt krumpli keményítőnek számít, mert anyagcserei végterméke sav. Ha azonban héjában
főzzük, az ásványok megmentésével lúgos végterméket kapunk. Ilyen esetekben a krumpli nem
a keményítők, hanem a zöldségek közé tartozik.
>Méregtelenítő
>A krumpli szerves keményítő tartalma kitűnően párosul a benne levő sok ásvánnyal. Olyan
tulajdonsága van, amely megtisztítja a testet a nehéz fémek lerakódásától, akár a
munkahelyen történik a mérgezés, akár a forgalom által elhalmozott levegőből jut a
szervezetünkbe. Évente néhány napos tisztító kúrát minden nagyvárosban élő lakónak kellene
tartania, hogy felszabadítsa az amúgy is terhelt májat. Naponta két fél pohár krumpli lé
elegendő, más zöldség lé ízesítésével

 

 


 

 

Hagyma, de holnap is..

 

Vadász Ákos Tullió cikke

Szerencsére akadnak kiváló orvosok, pártatlan kutatók, akik
nem a gyógyszerlobby, vagy a pánikra szomjazó média
madzagon rángatott Marionette-bábui.

Dr. Bieler és dr. Gurewich is ezek közé tartozik. Ezért aligha
hallhattál róluk.

Nézzük meg, mit tanulhatunk tőlük a koleszterinről! (Ne
aggódj, a végén nem akarok semmit eladni.)

Dr. Bieler föltette azt az egyszerű kérdést, hogy hogyan
tudja az érfalunk egy életen át megőrizni épségét.
Az érfalad ugyanis hasonlatos egy igen sebes sodrású
patakhoz, melynek falát a viz folyton vájja.

Lassú víz partot mos. Hát még a gyors...

Ha a partot hamar kimossa a víz, hogyan lehetséges akkor,
hogy a rendkívül gyors folyású véred mégsem veri szét az
érfaladat?

Elgondolkodtál-e már azon, hogy ha a szíved percenként 5-
20 liter vért forgat meg érrendszeredben, hogyan
maradhatsz életben 70-80 évig?

Az érrendszer épségét többek között egy csodálatos
kenőanyag biztosítja.

Ez a „gépzsír” ha nem lenne, a véráram hamar cafatokra
szaggatná az érrendszeredet.

Ezt a bámulatos kenőanyagot májad állítja elő, ez a
hihetetlen szerved, mely több, mint 500 különféle feladatot
tud ellátni!

Adózz egy pillanatra csodálattal májadnak, e pompás
műremeknek, mely megtermeli minden kenőanyagok
öregapját: a koleszterint!

A kocsidban rendszeresen cserélned kell a kenőanyagot, míg
a májad jobbat készít, és nem is tudsz róla.
Kerüld a zsírban, olajban sült ételeket (minden sült hús
annak számít, hiszen saját zsírja hő hatására átalakul), a
melegen sajtolt olajok használatát!

Ugyanakkor fokozd hidegen sajtolt olajok
jelenlétét étkezéseidben! Ne gondolj semmi misztikumra,
salátádra bőven locsolj olíva-, napraforgó-, mák-, szőlőmag
olajokat!

Emellett fogyassz sok olajos magvat: diót, mandulát,

mogyorót, napraforgómagot stb. Ez főleg télen fontos, mert
az olajból nemcsak érrendszered kenőanyaga származik,
de szervezeted ezzel tudja az állandó testhőmérsékletedet
tartani.
Továbbá az olajokban található hőérzékeny E-vitamin
fontos építője ez érrendszernek.

Mi a titokzatos vörös koleszterinbajnok?

A népi gyógymód évezredek óta ismeri és veti be ezt
liliomfélék családjába tartozó növényt.

Javítja a májfunkciót, az emésztést, használták
vértisztítóként, szíverősítőként. Jól alkalmazható
megfázások ellen, de mégis most a koleszterinjavító hatását
emelném ki a vöröshagymának.

Dr. Gurewich, a Tufts Egyetem professzorát elkeserítette a
szívinfarktuson átesett betegei koleszterinszintje.

Ugyanis a szívroham egyik oka a kevés HDL koleszterin, és
sok LDL koleszterin. Ha a beteg ugyanazt az étrendet
folytatja, ami szívrohamának oka volt, a jövőben további

szívrohamokra számíthat, és előbb-utóbb belehal.

Szóval a professzor - jó orvosként együtt érezve betegeivel -
kereste a megoldást. Egyik lengyel származású
munkatársára hallgatva döntötte el, hogy szívbetegeit
hagymakúrára fogja.

Szokatlan a közönséges élelmiszerek gyógyszer hatástani
kutatása, de mint pártatlan tudós, nyitottan nekivágott.

A napi egy nyers hagyma fogyasztása megdöbbentő
eredményekre vezetett.

Minden 1%-nyi koleszterinszint-csökkenés 2%-kal csökkenti
a szívroham kockázatát!

A kilónként 39 Ft-os vöröshagyma (10 kg-os zsákban ennyi
az ára) bebizonyította, hogy a természet megint jobbat
alkot, mint a vegyipar.

Koleszterinügyben a hagymák közül a vöröshagyma
bizonyult a leghatékonyabbnak, de csak nyersen okozott
javulást. Sajnos a hőkezelés hatására a hagyma értékes
illóolaja megsemmisül.
A kísérlet kapcsán arra is felfigyeltek, hogy minél csípősebb
a hagyma, annál hatásosabb.

Mitől működik a dolog?

A professzor nem találta meg azt a vegyületet, ami ezt a

rendkívül kedvező hatást okozta. További 150 hatóanyagot
fedeztek még fel a hagymában, további kutatás kérdése,
melyik hogyan védi egészségedet.

Mik a vöröshagyma főbb alkotói?

100 g hagyma 85-90%-a víz, fehérjetartalma 4-5%, gazdag
ásványi anyagokban, kálium, kalcium, magnézium, cink, réz
és bór tartalma jelentős.

A magyar a hagymát is hagymával ette, s még népdalaink
némelyike is utalt a tarisznyában lapuló vöröshagymára.
Nem is betegeskedtek annyit, míg kenyéren és hagymán
éltünk.

Még miért jó ez Neked?

A hagyma hígítja a vért, csökkenti a vérrögképződést (ezt
sütve, főzve is képes), elpusztítja a baktériumokat,
szabályozza a vércukorszintet. Még az emésztést is segíti!

Koleszterinjavító hatása mellett a hagyma kiváló
tüdőtisztító is, ezért a városi embernek egyenesen kötelező,
bár erre a lila fajta a megfelelőbb.

Hát nem hihetetlen, hogy egy ilyen gyakori növény ennyire
csodálatos gyógyszer?
Nem azért ilyen olcsó, mert csak ennyit ér, hanem mert a
természet nagyvonalú, és azt szeretné, ha mindenki
hozzájuthatna!

Hogyan edd?

Nyersen rakhatod kenyérre, vagy vághatod salátába. A
nyersfogyasztás szabályát betartva csak képzeleted szab
határt annak, hogyan, mivel készíted el.

Mennyit egyél?

A kísérletek alapján már napi fél vöröshagyma hatásos.

Meddig tartson a kúrád?

Ha koleszterincsökkentés a célod, legalább 2 hónapig
végezd!

Összegezve, koleszterinszinted javulása érdekében:

1, Egyél több nyerset, és kerüld a zsírban, olajban sütött
dolgokat. Használj hidegen sajtolt olajat és egyél magvakat,
hogy májad az érvédő HDL koleszterint állítsa elő. Ezt
tanácsolja dr. Bieler.

2, Egyél hónapokig naponta legalább egy fél fej
vöröshagymát, hogy megjavítsa csökkentse a rossz, és
javítsa a jó koleszterin mennyiségét véredben - javasolja dr.
Gurewich. Minél csípősebb a hagyma, annál jobb a
hatásfoka!

+1 ötlet: az LDL koleszterin magas értéke miatt az érfalra
rakódó nyálkát kiválóan oldja egy csodálatos déligyümölcs:

a grapefruit. Sajátos vegyületei úgy oldják fel a lerakódott,
érszűkítő anyagot, mint zsíroldó a tűzhelyre égett zsírt.
Ha nem vagy hajlandó lemondani a zsíros ételekről,
legalább fogyassz rendszeresen grapefuitot!

Ne várd a csodát, mert csodák között élsz.
Egyik ilyen csoda a hagyma, kezdd el fogyasztani még ma!

Ui.: Zoli barátom kérésére: hagymaszag ellen zárd az
étkezésedet szegfűszeg vagy édesköménymag rágásával,
utóbbi kiváló erjedésgátló is egyben.

 

 


 

 

A HAGYMA

1919-ben, amikor az influenzajárvány megölt több
millió embert
(valószínű az USA-ban), volt egy orvos, aki sok
farmert meglátogatott, hogy megpróbáljon segíteni
a járvány elterjedésében.
Egyszer egy családhoz érkezett, és csodálkozott,
hogy mindenki egészséges. A feleség közölte, hogy
egy edényben hámozatlan hagymát tartanak a
szobában. Az orvos nem akarta elhinni, és kérte,
hogy vizsgálhassa meg a hagymát mikroszkóppal. A
hagymában megtalálta az influenza vírust. Szemmel
láthatóan a hagyma bevonzotta a mikrobát, így
tartva a családot egészségesen.

A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától.
Néhány éve az alkalmazottai és sok kuncsaftja is
influenzások voltak. A következő
évben több edényben hagymát helyezett el
különböző helyre a fodrász helyiségben.
Meglepetésére senki sem betegedett meg az
alkalmazottai közül.

- Egy másik eset: Egy illetőnek tüdőgyulladása
volt. A hagyma mindkét végét levágta, majd az
egyik végét felszúrta egy villára majd a villa nyelét
beleállította egy vázába és a beteg paciens mellé
helyezte az éjszakára. Reggelre a hagyma fekete lett
a mikrobáktól. A cikk írója is kipróbálta ilyen

esetben a hagymát, és utána jobban érezte magát.

A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!

Vagy süssük le azonnal, vagy dobjuk ki. A
szendvicsbe rakott hagyma is másnap
veszélyes.

A fenti cikk szerint a megmaradt hagyma
bevonzza a mikrobákat még egy éjszaka is, és
másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a
mikrobák toxinjai miatt: gyomorrontást,
epegyulladást és ételmérgezést okoz.
A romlott majonézes hagymás krumpli sem a
majonéztől romlott!

A vöröshagyma áldásos hatásáról

A vöröshagyma botanikailag a liliomfélék
családjába
tartozik. Az étkezési vöröshagyma számos fajtája
megtalálható a piacokon és üzletekben. A
vöröshagyma igen sok értékes ásványi anyagot
és vitamint tartalmaz: a kalcium, foszfor, kálium,
nátrium, magnézium, vas, réz, cink mellett
megtalálható benne a B1, B2. B3, B5, B6 , C
vitamin valamint folsav és biotin is. Már az
ókori görög és római történetírók is feljegyezték
használatát, de a vikingek körében is igen kedvelt
konyhakerti növénynek számított.

Paracelsus azt mondta róla: "A hagyma olyan
értékes, mint egy egész patika".

Az idők során felfedezték, hogy a hagyma
fogyasztása megóvhat a nyelőcső, a gyomor, a
vastagbél és a tüdő alattomos tumoros
megbetegedéseitől.
A nyers hagyma hatóanyagai hatásosak lehetnek a
szemölcs, tyúkszem, a hajhullás gyógyításában
valamint a bélflóra zavaraival, és emésztési
problémákkal szemben is.

Nyákoldó hagymaszirup
Két-három hagymát felaprítunk majd három
evőkanál cukorral vagy mézzel édesítünk. Ehhez
1/8 liter vizet adva öt percig főzzük. A keletkező
szirupot
leszűrjük, lehűtjük majd naponta 3-5 evőkanállal
fogyasszuk.

Hagyma az ágy mellett

Nátha esetén helyezzünk el egy felszeletelt hagymát
éjszakára az ágyunk mellé, fejmagasságban. A
hagyma eltávozó illóolajai kedvező hatással bírnak
egészségünkre.

Megfázás esetén

Egy hagymát apróra vágva, két percig vízben

felfőzünk. A főzetet lehűtjük, majd amikor langyos
5 percig a lábas fölé hajolva inhaláljunk.

Torokfájás esetén

Egy nagy friss hagymát nagy szeletekre
darabolunk. Befedjük cukorral és egy tálkában a
hűtőszekrénybe helyezzük. Egy fél nap múlva édes
levet ereszt.
Ebből naponta több alkalommal egy-egy
teáskanálnyit fogyasszunk.

Izületi fájdalom és reuma gyógyítására

A friss hagymalé fájdalomcsillapító és
gyulladáscsökkentő hatású. A hagymapakolás
elkészítéséhez aprítsunk fel két-három hagymát
és helyezzük egy vékony, tiszta gyapjúkendőbe.
A pakolást melegítsük föl vízgőz felett egy
megfordított fedőn, majd nyomjuk ki belőle a
hagymalevet. A nyert borogatást kissé lehűtve
a beteg testrészre helyezve enyhítheti az ízületi
fájdalmakat és reumát.

Álmatlanság ellen

Két hagymafelet egy kevés mézzel és ízlés szerinti
mennyiségű tejjel felfőzünk. Este lefekvés előtt,
langyosan fogyasszuk.

Hideg végtagok esetén

Egy hagymát apróra vágunk és leforrázunk.
Kihűlés után a főzettel a kihűlt végtagot átmossuk.
Migrén

Közeledő migrént megelőzhet a homlokra helyezett
hagymapakolás.

Hajhullás

Néhány szem hagymát igen apróra vágunk, vagy
lereszelünk. Egy kevés langyos vízzel elkeverjük,
majd a pakolással hajunkat, fejbőrünket befedjük.
Pár percig rajta hagyjuk, ezután jöhet az alapos
hajmosás.

Szemölcs

A hagymát feldaraboljuk, meghintjük sóval .
Hagyjuk így egy éjszakán át, míg levet ereszt. Ezzel
a lével naponta kétszer dörzsöljük be a szemölcsöt.

Hagymareceptek

A friss hagyma kiváló és olcsó téli vitaminforrás,
bár kevesen szeretik a nyers hagymát. A következő
receptek segíthetnek abban, hogy "dugjuk el" ezt
az egészséges zöldséget ételeinkben.
Májkrémes hagymasaláta

Két keménytojást apróra feldarabolunk, egy fej
hagymát igen apróra felkockázunk.
Egy doboz jó minőségű májkrémet elkeverünk
diónyi vajjal, majd hozzá adjuk a hagymát és a
kockára vágott keménytojást, majd ezt is
elkeverjük. Amennyiben szükséges sózzuk,
borsozzuk. Pirítóssal, uborkaszeletekkel kiváló
vacsora, zsúrkenyér szeletekre helyezve vendégváró
finomság, sörkorcsolya.

Hagymás töltött tojás

10 tojást keményre főzünk, kettévágunk, a
sárgájukat óvatosan kiszedjük a fél tojásokból, a
tojásfehérjéket félretesszük. A sárgáját villával
összetörjük, majd hozzá adunk egy tejbe áztatott
zsemlét, jól kinyomkodva, és villával összetörve,
igen apróra vágott hagymát, diónyi vajat, kevés sót,
borsot, pirospaprikát és annyi majonézt hogy jól
kenhető sűrű masszát kapjunk, valamint egy fél
evőkanál tejfölt. A keveréket simára keverjük majd
a tojásfehérjékbe visszatöltjük. Egy tálon úgy
helyezzük el a tojásokat, hogy a domború felük
legyen felül. A maradék sárga tölteléket 1,5 dl
tejföllel elkeverjük és díszítésképpen a töltött
tojásokra öntjük. Hűtőben jól lehűtjük, hidegen
tálaljuk.

Kedvenc hússaláta

Majonézt ízlés szerint tejföllel elkeverünk, sóval,
borssal, kevés piros arannyal ízesítünk. Ebbe
belekeverünk apróra vágott sonka, sajt, paradicsom
szeleteket és az igen apróra vágott hagymát.
Lehűtve pirítóssal, vagy zsúrkenyérrel tálaljuk.

Hagymás csirkesaláta

Sült csirkecombot lehűtve apróra szeletelünk.
Sóval, borssal ízesített majonézes tejfölös
dresszinget készítünk, majd beletesszük az apróra
vágott
hagymát, a csirkehúst, és apróra felszeletelt, vagy
felkarikázott savanyú uborkát. Lehűtve, pirítóssal
tálaljuk.

Rántott hagyma

Egy nagy hagymát két-három karikára vágunk.
Lényeges, hogy a szeletek vastagok legyenek. Ezt
lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva
bebundázzuk, majd forró olajban néhány perc
alatt arany barnára sütjük.
Tejföllel, friss kenyérrel tálalva kiváló eledel.
Mindent meg kell próbálni, ami nem gyógyszer
és használ az egészségünknek!!

 

 


 

 

A hunzák tudják a hosszú élet titkát

 

A tudomány mai ismeretei szerint csupán egyetlenegy embercsoport mentes a ráktól. Ez a
teljes immunitást élvező kis közösség a hunza törzs Kasmír északnyugati hegyvidékén él.
Tagjai híresen hosszú életűek. Legfontosabb táplálékuk a kajszibarack. Természetgyógyászat,
egészséges életmód, hagyományos és alternatív daganatterápia határvidékén szerkesztett
internetes oldalakon gyakran olvasható, hogy a hunza népcsoport tagjait nem sújtják az
úgynevezett civilizációs ártalmak: szívbetegségek, vérnyomás problémák, daganatos
megbetegedések. A nőknél ismeretlen a klimax, a férfiak még 90 éves korukban is
nemzőképesek. Kik azok a hunzák?A fehér hunokat, Attila rokonait nevezik így. A mindössze
14 ezer főt számláló nép a Himalája hegyei között, zárt völgyekben él, melyeket csak igen
magas hágókon át, nehezen lehet megközelíteni. A Hunza-völgy Kína, Tadzsikföld és
Pakisztán határán húzódik, ahova még nem jutott el a civilizáció romboló hatása. Több ezer
éves földrajzi elszigeteltségüknek köszönhetően a hunzák egészséges és természetes
életszokásokat követnek.Egy világszerte nagyra becsült brit sebész és orvos, dr. Robert
McCarrison ezt írta az amerikai orvosszövetség újságjának 1922. január 7-i számában: "A
hunzáknál nincs ismert rákos eset. Ennél a népnél... hatalmas sárgabarack-ligetek vannak. A
sárgabarackot a napon szárítják meg, és igen bőséges mennyiségben fogyasztják." Attila
hunjainak rokonai megtanulták értékelni és szerteágazóan felhasználni egyetlen yümölcsüket:
édesítésre is aszalt kajszit használnak.McCarrisont Nagy-Britannia kormánya nevezte ki a
múlt század elején, a brit megszállás ideje alatt, India táplálkozásának megfigyelésére. A brit
orvos főleg a Gilgit zóna szokásait írta le Észak-India egyik tartományában, Észak-
Kasmírban. Híressé azonban az tette, hogy fölfedezett egy népet - a hunzákat -, melynek nem
voltak orvosaik és kórházaik, fiai mégis 100 éves átlagéletkort értek el, tökéletes életerőben és
jó egészségi állapotnak örvendve. Hét évig tanulmányozta őket, s az akkori világ egyetlen
népbetegségét sem fedezte fel náluk. A 90-110 év közötti lakosok vizsgálata során kiderült,
hogy vérnyomásuk, koleszterinszintjük és szívműködésük normális. Életerejük titkát egyedül
táplálkozási szokásaikban találta meg. A hunzák a zöldségeket és gyümölcsöket,
gabonaféléket, a tejet és tejtermékeket főzés nélkül fogyasztják, húst pedig csak igen ritkán
esznek. Egyáltalán nem használnak hántolt (fehér) rizst, cukrot és sót, a szintetikus
táplálékokról még csak nem is hallottak. A nálunk is termő gyümölcsöt ők az év minden
szakában fogyasztják, amikor friss a termés, azt, de a magját nem dobják el, hanem a napon
megszárítják, s elteszik télire. Naponta 30-50 barackmagot esznek meg. Ebből préselnek
olajat, amellyel sütnek-főznek, s még kozmetikumként is használják. Asszonyaik arca a
préselt barackmag-olajnak köszönhetően még élemedett korban is ránctalan, bársonyos. A
fehér hun nők egyik jellegzetessége, és büszkesége, hogy a ténylegesnél 15-20 évvel
fiatalabbnak látszanak.Dr. Allen E. Banik szemorvos is felkerekedett, s kutatóútjáról A
hunzák földje (Hunza Land - Whitehorn Publishing Co., 1960) címmel írt könyvet. Részletes
beszámolókat ad benne a hunzák életmódjáról. Feljegyezte, hogy a hunza felnőttek 50 gramm
protein, 36 gramm növényi zsiradék és 354 gramm szénhidrát elfogyasztásával valamivel
több, mint 1900 kalóriát vesznek magukhoz naponta. (Az összehasonlítás kedvéért: egy átlag
amerikai napi energia-bevitele 3300 kalória, 100 gramm fehérje, 150 gramm zsír.)
A hosszú életű fehér hunok ivóvize hegyi gleccserek olvadásából keletkező patakokból
származik. Ez a víz tele van a kőzetekből kioldott ásványi anyagokkal, szinte fehér tőlük,
ezért a hunzák a hegyek tejének is nevezik. Az ásványi anyagokban dús vizet a növények is
felveszik és a leveleikben a felszínre hozzák. A hunzák sok ilyen növényt (hajdina, köles,
lucerna - olyan gabonafélék, amelyek B17 vitaminban rendkívül gazdagok, akárcsak a
sárgabarack magja) fogyasztanak. Az általuk naponta elfogyasztott ásványi anyag mennyisége
a százszorosa annak, amit a nyugati civilizációkban javasolnak az orvosok.
Hunza-föld, a magas hegyvidék nagyon nehéz megélhetést nyújt az itt élőknek. Hosszú
életük titka tehát a munka, az örökös mozgás mellett a mértékletes koszt.

 

 


 

 

Rozgics Mária: A láb jelzőrendszere

A láb mindig kéznél van”-invitálják ezzel a bugyuta szöveggel a testmozgásra a „tömeget”, hiszen a
drága edzőtermekből és a még drágább élsport területéről kiszorultaknak jobb esetben csak az utca
köve maradt, mivel lassan már az összes zöldterületet is lakóparkokká, bevásárló központokká és a jó ég
tudja, milyen irodakomplexumokká építik át. Vidéken szerencsére még akad üres grund, ahol a gyerekek
focizhatnának, ha őket meg nem szögezi oda a számítógép a karosszékhez. A sportolásra való felhívás
mellett azonban nem tanítják meg a felnőtteket sem a helyes lábápolásra, holott már egészen kicsi korban
rá kellene nevelni mindenkit erre a naponta legfeljebb néhány percet igénybe vevő teendőre, hogy idősebb
korra megkímélje magát mindenki sok csúnya és az életminőséget teljesen megváltoztató bajoktól.

Kezdjük tehát az elején. A láb nemcsak azért fontos, mert egész életünkben a súlyunkat cipeli, hanem
azért is, mert a talpunkon található idegvégződések idejekorán jelzik jó előre, ha a helytelen életmód, a
rossz táplálkozás miatt bizony szervezetünk előbb-utóbb lebetegszik.

Az öregek azt tartják, hogy lefekvés előtt legalább az arcunkkal együtt a talpunkat is meg kell
tisztítani az egész napos rárakódott szennytől, hogy nyugodt legyen az álmunk, s bizony ez
megszívlelendő tanács.
Soha ne feküdjünk úgy le, hogy talpunkat nem tisztítottuk meg, ha más lehetőségünk nincs, akkor egy
benedvesített ruhával.

Fontos volna hetente legalább egyszer arra is időt szakítani – különösen idősebb korban! -, hogy
egy lavórba 36-38 fokos vízbe egy jó evőkanál szódabikarbónát téve áztassuk a lábunkat legalább
tíz percig. Utána hideg vízben öblítsük le, de lehet váltakozva is, tíz-tizenöt másodpercig a meleg,
majd a hideg vízben áztatva frissítsük fel a lábunkat.
Miután gondosan szárazra törölgettük, kezünkbe óvatosan töltsünk egy kis almaecetet és térdtől lefelé
masszírozzuk bele a bőrünkbe, majd a talpunkat és különösen a lábujjak között szintén almaecettel
itassuk át a bőrfelületet.

Nem kell szárazra törölni, mert néhány másodperc alatt a bőr beszívja az almaecetet. Ez a művelet
nemcsak nyugtató hatással van a lábunkra, de a vérkeringést is felfrissíti, a duzzadt visszereket, a
megrepedezett hajszálerek miatt elszíneződött bőrt is regenerálja.

Aki hajlamos a visszérre, de akár megelőzésként és a gondos lábápolás velejárójaként körömvirág kenőcs
is ajánlatos bekrémezni a lábat. Aki visszérbántalmakban szenved, azok számára naponta kötelező
volna. Arra azonban vigyázzunk, hogy a kellemes illatú sárga kencefice az ágyneműt megfogja, tehát
lefekvés előtt gondosan dörzsöljük be a bőrbe és várjunk 5-10 percet, hogy jól beitatódjon. Nappalra is
használható, de akkor csak nagyon vékonyan dörzsöljünk el egy borsószemnyi kenőcsöt a lábunkon.
A körömvirág egyébként a sarkak repedezéseit is gyógyítja, s számos jó hatása mellett az aranyeret is
kiválóan gyógyítja.

Érdemes már egészen fiatal korban megtanítani a gyerekeket is a talpreflex-zónák felismerésére. Ma már
számtalan bioboltban, de az internetről letöltve is megismerhető talpunk ideghálózata.

Nincs más teendő, minthogy a lábáztatást követően hüvelykujjunkkal körkörös mozdulatokkal, kissé
erőteljesebb nyomással feltérképezzük a talpunkat. Ahol a nyomásra érzékenyebb, netán fájdalmas
pontokat tapintunk ki, tessék a talp „térképéről” megnézni, milyen belső szervünk jelzőrendszere ez.

A talp-ideg ugyanis soha nem téved. Előre jelzi, ha például a májunk túlterhelt, ha a tüdőnkben túl sok
a lerakódott szenny, ha a szemünk, fülünk, orrunk begyulladt, s ilyenkor lényegesen enyhébb lefolyású
fájdalommal időben orvosolhatjuk a nagyobb bajt.
Gyakran panaszkodnak sokan arra, hogy a cipő feltörte a lábat, bőrkeményedést okozott, vagy
tyúkszemtől szenvednek. Természetesen fontos a megfelelő lábbeli, amely szellőzik is, kényelmes is,
tartja is a lábat, de elsősorban az esetek 99 százalékában nem a cipő a felelős a bajokért.
Ilyenkor először valóban a tünetet kell azonnal kezelni, a nagyobb fájdalmak elkerülésére, de ha már a
tyúkszemet eltüntettük, a bőrkeményedést fellazítottuk, akkor gondoljuk végig, hogy az utóbbi időszakban
mit étkeztünk, hogyan éltünk, mert ezek a bajok mindig valamilyen szervi elváltozásra – epe bántalmakra,
gyomor túltelítettségre, vagy a májat terhelő túlzott szintetikus anyag bevitelére hívják fel a figyelmet.

Talán már mindenki érzett kínzó fájdalmat a láb kis- és gyűrűsujja között keletkezett bőrkeményedéstől,
tyúkszemtől. Bizony, ha itt valami rendellenességet tapasztalunk, az elsősorban az epeműködés zavaraira
figyelmeztet.
Számtalan „recept” adott az orvoslásra, hiszen az epét a fekete-retek levének fogyasztásától kezdve
sokféleképpen lehet orvosolni, válassza ki, ki-ki a magának legmegfelelőbb kúrát. Egy biztos: különösen
nyáron érdemes hosszabb ideig is gyümölcsön, zöldségfélén élni, ajánlatos a vesetisztító dinnyekúrán
át a több napos böjtkúráig többféle regeneráló módszert elvégezni, hogy a hidegebb és napfényszegény
hónapokban is egészségesek legyünk.

A tyúkszem és bőrkeményedés azonnali orvoslására egy általam is bevált módszer: szódabikarbónát
egy pici tejföllel összekeverve – hogy csak pépes és ne folyós legyen – a sérült felületre vigyünk fel,
vigyázva, hogy az egészséges bőrhöz ne érjen. Garantáltan rövid időn belül „lemarja” a nemkívánatos
bőrt. Tyúkszemnél fontos, hogy a „tyúk szemét”, azaz a szabad szemmel egy méh fullánkjához
hasonlítható kis elhalt idegvégződést is kihúzzuk, különben bármikor ismét begyulladhat a bőrünk, újra
előidézve a szinte elviselhetetlen fájdalmat.

Aki ülőmunkát végez, ne legyen rest, bármilyen nagy a napi hajtás, óránként néhány percet sétálni,
lábát tornáztatni, vagy akár állott vizes ruhával végig dörzsölni.

Aki egész nap álló munkát végez, különösen a „foglalkozási ártalmak” - okozta lábfájósok figyelmébe
ajánlom, hogy hetente legalább egy alkalommal fejeskáposzta leveléből készítsenek „borogatást”
legalább térdtől lefelé, de akár egész lábukra.
A fejeskáposztát szedjék leveleire, hideg sós vízbe tegyék néhány percre, majd lecsöpögtetve
a vizet, klopfolóval vagy bármilyen tárggyal ütögessék meg a leveleket, hogy a káposzta nedve
kezdjen szivárogni, majd ezzel a levéllel borítsák be a lábat. Lehet akár egész éjszakára lábon
hagyni.

Meglátják, hogy csodákra képes a káposztalevél. Persze, egészségesek csak úgy maradhatunk, ha
egészségesen is táplálkozunk, tehát minél kevesebb állati eredetű terméket és minél több zöldséget,
gyümölcsöt fogyasztunk. Aki csak teheti, kerülje el messzire a multicégek élelmiszerutánzatát, mert bár
a szemnek megtévesztő portékát kínálnak, de összetételében már lényegesen rondább mindaz, amit
elfogyasztanak.
Gondoljanak csak bele, ma már az ínycsiklandó császár szalonnától a kötözött sonkáig mindennek a
jelentős része „adalékanyagok” tömkelege, az egyéb kotyvalékokról már nem is beszélve. Nem véletlenül
tartja a népi mondás, hogy az olcsó a legdrágább! Mert bizony, aki olcsón szerzi be az ételét, mert
rest egy kicsit többet gyalogolni az áruért vagy a tévészenny nézése miatt lusta főtt ételt készíteni, az
megelégszik ezekkel a nevesincs összetételű kotyvalékokkal, hogy utána rövid időn belül az esetleg
megspórolt pénzét orvosra, gyógyszerre, kórházra költse.

Hogy szükséges-e ennyiféle gyógyszert fogyasztanunk, erre következő számunkban térünk ki.
Addig is fontolják meg, ha a lábunkat gondozzuk, megfelelő figyelmet fordítunk talpainkra, sokkal
egészségesebben élhetünk. S még egy jó tanácsot szívleljenek meg. Ha csak tehetik, járjanak mindig
mezítláb. Legalább ilyenkor, kánikula idején. Az sem baj, ha a közeli boltba, a szomszédhoz vagy
akár a sarki kocsmába így mennek el. Nem kell félni az út porától, mivel az a cipőbe, de a szandálba
különösen befurakodik, s a lábbeliben megizzadt bőrfelületen sokkal jobban megtapad, mintha cipő
nélkül járnánk. Nem véletlen, hogy régen sokat jártak így eleink, mert a talp bőrfelületének a talajjal
történő érintkezése egészséges irritációt adott az idegrendszerünknek. Még népmeséink is őrzik
a mondást, hogy a reggeli harmat gyógyító hatása milyen csodálatos érzés. Szeretném felhívni,
elsősorban a szülők figyelmét a gyermekek csoszogására. Sajnos, a hosszú évek során beidegződött
rossz szokást felnőtteknél már ritkán lehet megszüntetni, de a kisgyermeknél, ha idejekorán ráneveljük a
helyes lábemelésre, akkor rövid időn belül elhagyja. Erre nemcsak azért van szükség, mert esztétikailag is
rossz a csoszogó ember látványa, hanem, hogy a talpunk idegszálai a folyamatos súrlódás következtében
idegrendszerünket rossz irányban befolyásolják. A ruganyos lépés, a talp megfelelő érintkezése a talajjal
már fél egészség. Vigyázzunk hát rá! Rozgics Mária /Forrás: http://www.vilagmagyarsaga.hu 2010.08.05./
*B.K-T.L.

A káposztapakolás

A káposztapakolás az egyik legsokoldalúbban felhasználható pakolás. Szinte minden problémánál
valamilyen fokú gyógyhatással rendelkezik, és gyorsan, akár már az első alkalom után is érezhető hatása.
A káposzta gyógyhatását már nagyon régóta használták a népi gyógyászatban.
Belsőleg különféle emésztőrendszeri fekélyek, gyulladások esetén fogyasztották a nyers káposzta levét.
A savanyított káposzta magas C-vitamin tartalmának köszönhetően télen védi szervezetünket a vírusok,
baktériumok támadásai ellen. A savanyú káposztáról már a 18. századtól köztudott volt, hogy gyógyítja a
skorbutot, aminek a legjellegzetesebb tünetei a fogíny vérzése és a fogínysorvadás, és sajnos jelenleg is
népbetegség.
A káposztát külsőleg különféle gennyes fekélyek, ízületi gyulladások, ízületi fájdalmak, ízületi duzzanatok
kezelésére használták. A káposztában lévő hatóanyagok nyugtató, fertőtlenítő, hámosító tulajdonsággal
bírnak, a gyulladt, ödémás, fekélyes helyeken alkalmazva pedig képes a felhalmozódott salakanyagokat
a bőr pólusain keresztül a felszínre hozni és ott megkötni. Ezáltal komoly helyi méregtelenítő hatással
rendelkezik.
A káposzta hatóanyagai a bőrön keresztül bejutva a problémás területre, erős keringésjavító,
gyulladáscsökkentő hatást váltanak ki.
A káposztapakolás külsőleg az alábbi problémáknál alkalmazható:
- Ízületi gyulladás, fájdalmak
- Reuma, köszvény,
- Ízületi duzzanatok, zúzódások, húzódások
- Ideggyulladások, fájdalmak
- Gennyes fekélyek, lábszárfekély
- Égési sérülések
- Kelések
- Gyulladásos bőrbetegségek
- Köhögéscsillapító (mellkasra helyezve)
- Hólyag, nőgyógyászati gyulladások (alhason elhelyezve)
- Vesegyulladás
- Nehezen gyógyuló sebek
Most lássuk, hogy néz ki gyakorlatban a káposztapakolás kivitelezése:
Szükséges kellékek:
1. fejeskáposzta
2. reszelő vagy aprítógép
3. folpack vagy műanyag fólia
4. vászonruha vagy csomagolópapír
5. törölköző
6. fásli
A káposztát lereszeljük vagy aprítógépben összedaráljuk, a felesleges nedvességet kinyomjuk belőle.
Elterítjük egy akkora vászonruhán vagy csomagolópapíron, amivel a kezelni kívánt felületet körbe tudjuk
csavarni.
Ezután felhelyezzük a pakolást a kívánt területre úgy, hogy a káposzta közvetlenül érintkezzen a bőrrel.
Fóliával vagy folpackkal körbetekerjük, hogy a nedvesség ne tudjon elszivárogni, majd törölközővel
becsavarjuk és fáslival rögzítjük éjszakára. A törölköző melegen tartja a kezelt felületet, ezáltal a bőr
pórusai kitágulnak és nagyobb mennyiségű salakanyagtól tudnak az izzadás útján megszabadulni.
A káposztapakolást javasolt 2-4 héten keresztül minden este felrakni és reggel eltávolítani, vagy egészen
addig alkalmazni, míg az adott problémától meg nem szabadulunk.
Égési sérülésnél, bőrbetegségeknél, gennyes fekélyeknél 1-2 óránként szükséges cserélni a pakolást
egészen addig, míg a nedvedzés meg nem szűnik és a hámosodás el nem kezdődik. Ez általában a
pakolás hatására 1-5 nap alatt bekövetkezik.
(http://hu.netlog.com/groups/egesz_segunkert/forum/messageid=29235 )

 

 


 

 

Egy kis egészségtan

Egy kis érdekesség:
A Margarin eredetileg a pulyka hizlalásához lett
előállítva. Amikor a pulykák meghaltak a Margarintól a
befektetők, akik ennek az anyagnak kikísérletezéséhez
adták a tőkéjüket vissza akarták szerezni a pénzüket és
ezért ezt a fehéres anyagot, ami nem hasonlít semmilyen
étkezési anyagra megkeverték egy kis sárga színezékkel és
elkezdték értékesíteni, hogy a vajat felváltsa. Hogy
tetszik? Egy ügyes ötlettel új ízesített változatok
láttak napvilágot.
Tudod mi a különbség a Margarin és a vaj között?

Olvasd végig és megtudod! Roppant érdekes...

Mindkettő termék majdnem azonos kalóriát tartalmaz.
A vaj szaturális zsírtartalma kicsit magasabb mint
8gramm összehasonlítva a Margarine 5gramm-jával.
A Margarine fogyasztása a nőknél 53% növeli meg a szív
és keringési rendelleneségeket szemben az ugyannyi
mennyiségü vaj elfogyasztásával a Harvard orovsi
kutatásai szerint.
A vaj fogyasztása elősegíti a különböző tápanyagok
felszívódását és felhasználását az emberi szervezetben.
A vaj nagyon sok tápértékkel rendelkezik. A vaj íze
nemcsak sokkal finomabb, hanem ízfokozóként is
használható.
A vajat évezredek óta használja az emberiség szemben a
Margarine, ami kevesebb, mint 1OO évvel ezelőtt
fejlesztettek ki.

És most a Margarine-ról:

Nagyon magas a telített zsírtartalma!
A szívkoszorúér betegségek kialakulásának veszélye
megháromszorozódik!
Megnöveli a koleszterolt és azon belül is a „rossz” LDL
–t és lecsökkenti a „jó” koleszterolt!
A rákos megbetegedések veszélye ötszörösére növekszik!
Csökkenti az anyatej minőségét!
Csökkenti az immunrendszert!
Csökkenti az inzulin szintjét!

És most jön a legdurvább: A MARGARIN egyetlen egy
molekula kivételével már majdnem műanyag! Ha azonos
lenne ez az egy molekula is, akkor már 1OO%-ban azonos
lenne egy bevásárló szatyorral! Így azonban CSAK 99%-ig
azonos! 27 komponense vagyis összetevője azonos a
festékkel.

Ha ez még mindig nem elég arra, hogy elgondolkodjál az
étkezéseden, akkor itt van még két érdekesség:
Kipróbálhatod magad is....helyezz el egy MARGARIN-t az
utcán vagy a garázsban (lehetőleg ne a napon) és pár nap
múlva vizsgáld meg! Észreveszed majd, hogy senki sem
nyúlt hozzá még azok a kis muslincák is elkerülik. Az
illata sem változik mert nem rendelkezik semmilyen
tápanyagértékkel és egyetlen baktérium sem tud
megtelepedni rajta éppen ezért!
Hogy miért? MERT MŰANYAG! Rákennéd a kenyeredre a
műanyag bevásárló szatyrodat????

 

 


 

 

Egy tanulmány véletlenül fedi fel, a kemoterápia a rákra csak rásegit

(NaturaHirek.hu) Miközben egy kutatócsoport azt vizsgálta, hogy a rákos sejtek miért olyan
ellenállóak, végül rábukkant egy sokkal fontosabb felfedezésre. Kutatás közben a csapat
felfedezte, hogy miközben a kemoterápia erősen károsítja az egészséges sejteket, azokat egyben
arra is ösztönzi, hogy egy olyan fehérjét termeljenek,
amely tulajdonképpen üzemanyagot ad a tumor növekedéséhez. Ezen túlmenően, a daganatot
még ellenállóbbá teszi a jövőbeni kezelésre is.

A Nature Medicine cimü folyóiratban a kutatók arról számolnak be, hogy a kutatás
eredményei "teljesen váratlanul" érték őket. A kemoterápia hatásait vizsgálva a bizonyítékok
jelentős DNS károsodást figyeltek meg prosztatarákban szenvedő férfiaknál. Ez egy jó nagy
pofon a legtöbb olyan orvosi szervezetnek, akik szerint a kemoterápia az egyetlen lehetőség
arra, hogy a rákos betegek még évekig éljenek.

A hírt a korábban hasonló kutatások is alátámasztják, miszerint a kemo és a vele járó drága
gyógyszerek a daganatok kezelésére alkalmatlanok, sőt rengeteget rontanak a helyzeten. A rák
elleni gyógyszerekről azt találták, hogy a daganatot "áttétessé teszik" és masszívan megnövelik
méretüket is fogyasztásuk után. Ennek eredményeként, a " terápia" gyorsabban megöli a
beteget mint maga a betegség.

A kemoterápia során keletkező fehérje az ú.n. WNT16B, fokozza a rákos sejtek túlélését, és ez
az oka annak, hogy a beteg élete gyorsabban véget ér. Ahogy a társszerző, Peter Nelson a
seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ tudományos munkatársa magyarázza:

"A WNT16B, kölcsönhatásba lép a hozzá közeli tumorsejtekkel és növekedésre készteti őket.
Ezáltal még ellenállóbbá válnak majd a további terápiának."

A csapat ezután nyilatkozatott tett, összefoglalva talált eredményeiket:

"Eredményeink azt mutatják, hogy a károsodott egészséges sejtek válaszai közvetlenül
hozzájárulhatnak a tumor fokozott növekedési kinetikájához."

Közben filléresen olcsó füszernövényekről, mint a kurkuma és a gyömbér, a kutatók
következetesen kimutatták, hogy azok hatékonyan csökkentik a daganatok méretét és
terjedését. 11 tanulmányt összehasonlitva azt találták, hogy a kurkuma az agyi tumorok
méretét átlagban sokkoló 81%-al csökkentette. További kutatások azt is kimutatták, hogy a
kurkuma képes a rákos sejtek növekedését megállítani. Egy hölggyel nemrég a média is
foglalkozott, ugyanis kurkumával győzte le a rákot.

Sajnos még mindig sok a "régi paradigma" a természetes kezeléseket pedig még mindig nem
övezi megkülönböztetett figyelem, olyan amilyet joggal megérdemelnének. Az igazság az, hogy
ha mindenki a kurkumát és D-vitamint szedne, a ráknak még kifejlődni sem lenne sok esélye
(amelyek persze megelőzésre is jók), a nagy gyógyszergyárak pedig óriási profittól esnének el.

A profit, és nem az ember a lényeg !

 

 


 

 

GYÓGYÍTÓ FŰSZEREK

A fűszereket úgy tartjuk nyilván, mint amelyeknek nem nagy a tápértékük, szerepük
ugyanakkor jelentős lehet speciális anyagaik, vitaminjaik vagy ásványi elemeik révén.
A fűszerek legfontosabb és általános hatása, hogy fokozzák majd minden emésztőnedvet
termelő szerv elválasztó tevékenységét: nő a nyál, a gyomornedv, a hasnyálmirigy és az
epe váladéktermelése. A fokozott nedvtermelés jobb emésztést, gyorsabb felszívást és
hasznosulást eredményez. A táplálkozás-élettani szerep mellett betölthetnek a fűszerek
speciális funkciókat is. Sok fűszernövény tartalmaz antioxidáns hatású anyagokat.

ANYAGOK ÉS HATÁSOK

A fűszerek használatakor jó, ha ismered az adott növény hatóanyagait és azok hatását. Így
étvágyfokozó, gyomor- és bélnedvelválasztó hatásuk mellett gyógyító, betegséget megelőző
tulajdonságaikat is kiaknázhatod. A fűszerek hatóanyagai a növény anyagcsere-folyamatai
során képződnek, és különböző részeiben halmozódnak fel: ilyenek többek között az
illóolajok, a keserűanyagok, a gyanták, az alkaloidok, a glikozidok, a vitaminok, a növényi
festékanyagok.

ILLÓOLAJOK

Ezek adják a fűszernövények jellemző illatát, ízét, aromáját. Főleg ezeknek köszönhető
az ételek és italok ínycsiklandó illata, kellemes íze. Emésztést segítő szerepük, valamint
mikroorganizmusokat pusztító hatásuk figyelemre méltó.

KESERŰANYAGOK

Közös sajátosságuk a keserű íz. Fokozzák a nyál és a gyomornedv elválasztását, a gyomor-
és bélmozgásokat, mozgásba hozzák a bélfalban levő nyiroksejteket, amelyeknek fontos
szerepük van a fehérjék felszívódásában. Étvágygerjesztő, emésztést serkentő hatásuk miatt
étvágytalanság, renyhe bélműködés, máj- és epezavarok esetén használják. Keserű tartalmú
fűszer például az üröm, a kálmos és a zsálya.

GYANTÁK, BALZSAMOK

Ezek az egyes fák kérgéből folynak ki. Az illóolajokhoz hasonló cseppfolyós balzsamok és a
szilárd jellegű gyanták sok fűszerben megtalálhatóak, a fűszerek illatához és jellemző ízéhez
is hozzájárulnak.

GLIKOZIDOK

A glikozidok a szervezetben az ásványi és más anyagok felszívódását segítik elő. A
légutakban fellépő irritációt enyhítik, és szabályozzák a szívműködést is. Glikozidokat
tartalmaz például a mustár, a retek, a hagyma és a torma.

VITAMINOK

A vitaminok nélkülözhetetlenek a szervezet zavartalan működéséhez, hiányuk betegséget
okoz. Vitamint tartalmazó fűszernövények például a paprika, a zeller, a petrezselyem és a
vöröshagyma.

ALKALOIDOK

Ezek vízben nem oldódó, a központi idegrendszerre ható, erős vegyületek. Egyebek mellett
bódító, fájdalomcsillapító, izgató és élénkítő hatásúak.

NÖVÉNYI ANYAGOK

A festékanyagok az íz- és zamatanyagokon kívül is hozzájárulnak az ételek küllemének és
ezen keresztül étvágygerjesztő hatásának fokozásához. Ismertebb csoportjaik a karotinoidok,
a klorofill és a flavonok.

***

Bazsalikom: Elsősorban emésztési zavarok, étvágytalanság, felfúvódás, gyomorpanaszok
kezelésére használatos, de nyugtató, altató, enyhe fájdalomcsillapító hatással is bír. Ismert
féregűző szer, emellett antibakteriális hatása miatt torokgyulladás és bőrbetegségek kezelésére
is alkalmas.

Cayenne bors: Erősíti az immunrendszert, segíti a vérkeringést. Serkenti az emésztést és
megóvja a gyomor nyálkahártyáját. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, fertőtlenítő, vízhajtó,
fájdalomcsillapító és köptető csodaszer.

Citromfű: Görcsoldó, nyugtató, fájdalomcsillapító, idegerősítő, étvágygerjesztő,
emésztésserkentő, szélhajtó, vírusölő hatású, csökkenti a vérnyomást és a fejfájást.

Fahéj: Antioxidáns, vírus- és baktériumölő. A fahéj az emésztőszervekre gyakorolt hatásai
mellett a szív- és érrendszerre, valamint a vércukorszintre is jótékonyan hat. Kiváló szer az
öregedés lassítására. A ceyloni fahéj fogyasztása ajánlott, mert kevesebb kumarint tartalmaz.

Gyömbér: Gyulladáscsökkentő és jót tesz az emésztésnek. Jótékony hatású felfúvódás
és bélgörcsök esetén, illetve elősegíti a méreganyagok lebontását és kiürítését a belekből,
redukálja a túlzott gyomorsavtermelést. Erősíti a szívet, vértisztító hatású, csökkenti a
koleszterinszintet. Hatásos utazás közben, rosszullét ellen, erősíti az immunrendszert, csíraölő
hatású.

Kakukkfű: Természetes baktériumölő, flavonoidokban gazdag. Segíti az emésztést.
Rendszerint légzőszervi megbetegedések, torokgyulladás, köhögés, influenza esetén
előkerülő, bár gyomor- és bélbántalmak - hurutok, gyomorfekély, a hasmenés orvoslására is
alkalmas.

Kapor: Elsősorban az emésztőtraktusra hat, étvágygerjesztő, emésztést serkentő és szélhajtó
hatású. Jótékony hatású a szívizom vérellátása szempontjából, lassítja a szívritmust,
serkentőleg hat a légzésre, tágítja az ereket, e tulajdonságai révén vérnyomás csökkenés
következhet be.

Kardamom: Használják felfúvódás ellen, illetve rossz emésztés esetén. A fejfájást is
enyhíthetjük fele. Serkenti a szívizmok működését. Köhögéscsillapító és tonizáló szer.

Kömény: Segíti a normális vércukorszint megtartását és antioxidáns. Karvontartalmának
köszönhetően bélfertőtlenítő, baktérium-és gombaölő hatása van. Elősegíti a gyomornedv-
elválasztást, enyhítheti a nehéz emésztés okozta fájdalmakat. A szélhajtó teakeverékek fontos
alkotórésze. Jótékony hatással van a levegőnyelésre, a felfúvódásra és a bélgörcsökre.

Kurkuma: Gyulladáscsökkentő, erős antioxidáns és rákmegelőző hatású fűszer.
Koleszterinszint csökkentő és véralvadásgátló hatású. Ízületi problémákra gyakorolt jótékony
hatását is elismerik.

Lestyán: Nyugtató, idegerősítő, mérsékli a gyomorfájdalmat, görcsoldó, fájdalomcsillapító,
segít a szervezet méregtelenítésében, antibakteriális hatású, húgyúti panaszok, emésztési
problémák és felfúvódás kezelésére használják

Majoránna: A gyomor-, bél- és epebántalmak enyhítésére kiválóan alkalmas.
Étvágygerjesztő, szélhajtó, gyomorerősítő, nyugtató hatású fűszer. Teáját fejfájás, köhögés,
légzési zavarok enyhítésére használják, olajával a reumás testrészeket dörzsölik be. Magas

vérnyomás esetén használata körültekintést kíván.

Mustármag: Jó a pattanásos, kiütéses bőrre, érelmeszesedés, magas vérnyomás,
anyagcsere-zavarok, epe- és májbántalmak emésztési panaszok, felfúvódás, reuma, isiász
(idegbecsípődés) esetén is.

Oregánó: Az oregánó a természet antibiotikuma, baktériumölő hatása a
penicillinével vetekszik. Rengeteg baktériumfaj ellen hatásos. A kalcium, a magnézium, a
cink, a vas, a kálium, a réz, a bór és a mangán található meg benne nagyobb mennyiségben.
Magas A- és C-vitamin tartálnak köszönhetően kiváló antioxidáns, magas a niacin (B3)
tartalma is. Emésztési problémák, gyomorrontás, puffadás, hasmenés és székrekedés esetén is
ajánlott, segíti a máj méregtelenítését. Enyhíti a megfázásos, influenzás tüneteket, tisztítja a
légutakat, csillapítja a köhögést. De enyhíti az orrmelléküreg gyulladást és a tüdőgyulladást is,
eltünteti a szemölcsöket valamint a fejbőrről a korpát, segít ízületi fájdalmak esetén, és még
az idegeket is nyugtatja.

Rozmaring: Szintén antioxidáns. A rozmaring kiváló étvágygerjesztő, emésztést javító,
frissítő, serkentőleg hat a központi idegrendszerre és fokozza a vérellátást. Ismeretes
jó görcsoldó, baktériumölő tulajdonsága, de alkalmazzák menstruációs, változókori
panaszok, vérkeringési zavarok esetén is. Fejfájás ellen szintén javallott. Illóolaja kiváló
hajkondicionáló. Külsőleg illóolaját használják bedörzsölő szerekben fájdalomcsillapításra
izom és ízületi panaszok esetén.

Szegfűszeg: Az illóolaj antibakteriális és gyenge érzéstelenítő hatású. A szájüreg, gyomor
és bélrendszer fertőtlenítésére alkalmazzák, de a szegfűszeg kiváló gyomorerősítő is.
Rovarcsípések okozta viszketések enyhítésére is megfelelő házi szer.

Zsálya: Baktérium-, gomba-, és vírusellenes. Jól hat a memóriára, javítja a koncentrációt.
Nyugtatja a bél- és idegrendszert. Influenza, légúti megbetegedések, nátha, köhögés
kezelésére használatos. Erős vizelethajtó szer, tisztítja a veséket, a húgyutakat és a hólyagot.
Külsőleg sebgyógyításra, aranyeres panaszok kezelésére, szájvízként fogínybetegségek,
szájsebek gyógyítására ajánlott.

 

 


 

Influenza ellen!

Influenza ellen atomerős gyömbéres koktél - influenza előtt, vagy benne lévőknek

1/2 citrom frissen kifacsart leve, térfogatra még egyszer annyi méz,
egy mokkáskanál fahéj,

1 cm3 reszelt gyömbér! - Fel lehet hígítani /nem forró/ meleg vízzel,

kinek-kinek ízlése szerint. Nagyobb baj esetén napi 3 adag is elfogyasztható.

A hatás frenetikus!

 

 


 

Ciszta!

Nagyon el van terjedve a mai
emberi szervezetben a ciszta, egyik
természetgyógyász - reflexológus szerint naponta

20 - 25 szál, 10 - 15 cm nagyságú tyúkhúrt megmosva és apróra vágva
elfogyasztva (nyersen és/vagy fagyasztva),

5 - 6 hét után a ciszta eltűnik a szervezetből (pl.: májból, veséből,
agyból...),
melyet állítólag CT vizsgálatok is igazolnak.

Kérek mindenkit küldje tovább ezt a levelet, nem tudni kinek van szűksége rá!!!

EDDIG CSAK ANNYIT TUDTAM A TYÚKHÚRRÓL, HOGY
SALÁTAKÉNT IS FINOM ÉS VITAMINOKBAN GAZDAG..

 

 


 

Onkológus Figyelmeztetés!! Olvassátok el és továbbítsátok!

Ajánlom figyelmetekbe. A cikk küldője onkológus orvos!!!
Egy érdekes és megfontolandó cikk a rákról.
Miután évekig azt mondták az embereknek, hogy a kemoterápia az
egyetlen módja a daganatok megszüntetésének (a kulcsszó a
megpróbálják), a Johns Hopkins kutatóintézete végre elkezdett
beszélni arról, hogy van más választásunk is:
1. Minden embernek vannak degenerativ - nem
egészséges, azaz ráksejtek a szervezetében.
Ezek a ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos
vizsgálatokkal egészen addig, amíg számuk több milliárdra fel nem
szaporodik.
Amikor egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a
betegnek, hogy nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit
jelent, hogy a tesztek nem képesek észlelni a csökkenésük okán a
degenerativ ráksejteket, mivel azok mát nem érik el a kimutatható
mennyiséget.
2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan
6-10 vagy még ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.
3. Ameddig az ember immunrendszere erős, képes
arra, hogy elpusztítsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy
azok elszaporodjanak és daganatokká fejődjenek.
4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata
van, az azt jelzi, hogy annál a személynél összetett táplálkozási
hiányosságokkal állnak szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai,
környezeti, táplálkozási és életmódbeli tényezők.
5. Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási
hiányosságokat megszüntethessük, az étrend megváltoztatására és
étrend-kiegészítők bevitelére van szükség, ezekkel fogjuk megerősíteni
immunrendszerünket.
6. A kemoterápia során tulajdonképpen megmérgezik
a gyorsan növekvő ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a
bélrendszerben, stb. lévő egészséges sejteket is, sőt egyéb szervek: a
máj, vese, szív, tüdő stb. - károsodását is okozhatják.
7. A sugárterápia, miközben elpusztítja a
ráksejteket, elégeti, roncsolja és károsítja az egészséges sejteket,
szöveteket és szerveket.
8. A kemoterápia és a besugárzás kezdetben
gyakran csökkenti a daganat méretét. Azonban a kemoterápia és a
besugárzás hosszan tartó alkalmazásával nem lehet több daganat
elpusztulását elérni.
9. Amikor a kemoterápia és a besugárzás hatására
a testbe túl sok méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy
összeomlik, miáltal a beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle
fertőzéseknek és komplikációknak.
10. A kemoterápia és a besugárzás hatására a
ráksejtek mutációval ellenállóvá válhatnak, ami megnehezíti
elpusztításukat. Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek

továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire.
11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a
ráksejtek kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az
élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.
A ráksejtek táplálékai:
a. A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel
megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a
ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a
Spoonful stb. aszpartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes
cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz vagy a melasz (a répa- vagy
nádcukor gyártás mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak
nagyon kis mennyiségben. Az asztali só kifehérítésére vegyszereket
használnak. Jobb megoldás a tengeri só .
b. A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti,
különösen a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A
tej megvonásával, esetleg helyette édesítőszer-mentes szójatej
fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek.
c. A ráksejtek virulnak savas környezetben . A
hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha és sertéshús helyett
inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok
vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is
tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban
szenvedők számára.
d. A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket,
teljes kiőrlésű gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.)
és gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos
kémhatású környezetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből,
köztük a babot is tartalmazó ételekből. A friss zöldséglevek
biztosítják az élő enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15
percen belül eljutnak a sejtek szintjére, hogy táplálják és erősítsék
az egészséges sejtek növekedését. Az egészséges sejtek építéséhez
szükséges élő enzimek bevitele érdekében próbáljon friss zöldségből
készült leveket fogyasztani (mindenféle zöldségből, ideértve a
babcsírát is!). Azon kívül, naponta két-három alkalommal fogyaszszon
nyers zöldségeket is. Az enzimek már 40 Celsius fokon elpusztulnak.
e. Kerülje a kávét, teát és a csokoládét , mert
ezeknek magas a koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes
hatású.
Víz! Csak tisztított, szűrt vizet fogyasszunk, hogy
elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz
bejutását a szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos
kerülni. Lugos víz segíti a szervezetet.
12. A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez
a szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó
emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgező anyagok
lerakódását okozza.
13. A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A
húsevéstől való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet
szabadít fel, amelyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel lehetővé
teszik a szervezetben lévő ölősejtek számára, hogy a rákos sejteket
elpusztíthassák.

14. Egyes táplálék kiegészítők felsorakoznak az
immunrendszerben (IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oxidánsok, vitaminok,
ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak - EFA-k - stb.), hogy lehetővé
tegyék a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos sejtek
elpusztítását. Más táplálék kiegészítők, mint pl. az E-vitamin
köztudottan apoptosist (programozott sejthalált) okoznak, ami a
szervezetünknek a normális eljárása arra, hogy megszabaduljon a
sérült, nemkívánatos vagy felesleges sejtektől.
15. A rák a szellem, a test és a lélek betegsége . A
proaktív és pozitív szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy
túlélőkké válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség,
valamint az elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli, savas
környezetté teszi.
Tanuljunk meg szeretet-teljes, megbocsátó lelkületű
emberré válni. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.
16. A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak
burjánzani. A napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel
segít több oxigént eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is
egy olyan eszköz, ami bevethető a ráksejtek elpusztítására.
Végül még néhány praktikus tanács:
- Ne használjunk műanyag edényt a mikróban.
- Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba.
- Ne tegyünk műanyag palackban vizet a hűtőbe -
üvegben tároljuk !
Ezeket a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a
közelmúltban tette közzé a hírlevelei útján. A dioxin-tartalmú
vegyszerek rákkeltő hatásúak , elsősorban mellrákot okoznak. A
dioxinok rendkívül mérgezőek az emberi testsejtek számára.
Ne tegyünk vízzel telt műanyag palackot a fagyasztóba,
mivel a műanyagból dioxinok szabadulnak fel. Nemrégen Dr. Edward
Fujimoto, a Cast le Kórház Wellness Program Managere egy TV program
keretében magyarázta el ezt az egészségügyi kockázatot. Ismertette a
dioxi-nok veszélyességét és azok ártalmait az emberek számára.
Azt mondta, nem szabad mikróban ételt melegíteni
műanyag edényben.
Ez fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó
élelmiszerekre. A zsiradék, a hőhatás és a műanyag kombi-nációja
dioxint szabadít fel, ami bejut az élelmiszerbe, majd végül a
szervezetünk sejtjeibe. Azt javasolta, hogy használjunk műanyag
helyett üveg- vagy kerámia edényeket az ételek melegítéséhez. Ugyanaz
lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül. Tehát a félkészen kapható
TV-vacsorákat, leveseket stb. át kell tenni a csomagolásból valamilyen
más edénybe. A papír nem rossz, csakhogy nem tudjuk, mit tartalmaz a
papír. Biztonságosabb, ha üveget használunk.
Elmondta, hogy nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a
papíredények használatára styofoam helyett. Ennek az egyik oka a
dioxin-probléma volt. Azon kívül a műanyag fóliák ugyanilyen
veszélyesek, ha a mikróban főzött ételt ilyennel fedjük le. Amint az
étel forrni kezd, a nagy hő hatására a mérgező anyagok kiolvadnak a
csomagolóanyagból, és belecsepegnek az ételbe. Takarják le az ételt
papírtörölközővel inkább.

Ezt a cikket mindenkinek küldd el, aki fontos az életedben!