Szabó György „füvesember” előadása

Szabó György „füvesember” előadása

  1. szeptember 30. Zalaegerszeg

Hadd mutassam be Gyuri bácsit, a bükki füvesembert.

Ő még azon kevesek közé tartozik, aki szüleitől-nagyszüleitől tanult, tőle lehet is tanulni.

Szeretettel köszöntöm én is önöket, ahogy mondják. 83 éves voltam, Miskolcon születtem. Őseimtől tanultam meg a tudást, amit a 20. nagymama gyűjtött össze, ez visszaszámolva kb. 1000 éve. Semmiféle papírom nincs róla, de a MTA rátette egyik könyvemet forrásanyagként a honlapjára.

Mit tudott a magyar nép? Majdnem mindent. Sőt nagyon-nagyon régen mindent, olyannyira, hogy a magyar táltos agyat műtött. Magyarországon 48 koponya van, amin látszik a műtét, és látszik, hogy az egyik ember, akinek a koponyája volt, még 12 évig élt utána. A magyar táltosok épp úgy tudtak agyat műteni, mint az egyiptomi papok. A szegény embernek csontot építettek be, a gazdag embernek aranylemezt. Két segítője volt a táltosnak, egy sámán, aki dobolt, és egy másik, aki a kezébe adta a füveket. Az egyik a javasasszony, ha nő volt, a másik a füvesember, ha férfi volt. Nálunk Magyarországon 1790-ben van egy bírósági per, ami a füvesembert igazolja, hogy ők gyógyítottak, Borsod megyében, egy boszorkányperben. Az írásos anyag nagyon-nagyon kevés, de azért van. Tárgyi bizonyíték is elég kevés. Írásos anyagot 1260-as években Margit hercegnő írja az egyik sámán nevéhez, hogy ne bántsátok! Őt gyógyította sárga tárnics (?), emésztési hatású szerrel. 1750-es évek felé Éliás Péter írt le 575 féle gyógynövényt, hogy mire való.

Van egy orvos barátom, aki az orvostanítás történetét kutatta, és előadásában elmondta, hogy a török időkig Magyarországon 3 orvosegyetem volt, Európában volt még lengyeleknél és spanyoloknál 2, a többieknél csak egy. A magyar orvosok még tanulták a keletről hozott gyógyítást. A török időben mind a három elpusztult. Mária Terézia Nagyszombaton létrehozott egyet, de már csak nagyon keveset tanították benne a füvekkel gyógyítást. 1954-ig még felírták a gyógynövényeket a betegnek, de utána már nem.

A tárgyi bizonyítékok közül 1-2 szike, meg koponya, amit műtöttek, mindössze ennyi maradt. Ma ott tartunk, hogy a világ 1979-ben olyan erővel fordult a természetes gyógymódok felé, hogy az egészségügyi világkongresszus kimondta, hogy a népi gyógymódok hátrányos megkülönböztetését semmisnek tekinti. 2008 nov. 8-án 6 pontban foglalta össze a pekingi kongresszus, hogy mit kér az Egészségügyi világszervezet az orvosoktól, a kutatóktól. Elsősorban, hogy kezdjék el ismét tanulni a tudást, kezdjék el tanítani, a kormányok hozzák meg az alkalmazhatóságát, a népi gyógyítóknak azt ajánlották, hogy vizsgázzanak le.

Én tavaly tettem fitoterapeuta vizsgát. Nálunk a kormány is igyekszik eleget tenni az Egészségügyi Világszervezet ajánlásának. A Pécsi Orvostudományi Egyetemen a székelyek és csángóknál vizsgálták, hogy mit használnak rák ellen. És azt utána orvosilag visszaigazolták, hogy az működik, jól működik. Engem az lepett meg a legjobban, hogy szilvalekvárral gyógyították a hererákot és gyógyítják ma is. És Pécsett bebizonyították vastagbéldaganat és mellrák ellen is. Egyszerűen igazolható, antioxidáns van benne. Az aszalt szilvában 5700 egységnyi antioxidáns volt, a mazsolában a fele sem.

2002 február 8-án, amikor mentem a jogosítványomért, a doktornő látott a fejemen valami fekete pettyet, valószínűleg melanomát, amivel azonnal kórházba utaltak, hogy azt onnan le kell venni. Fehér fagyöngybőlközönséges galajból lehet rák ellenes tinktúrátcsinálni. 2,5 évig használtam, 2 évig semmi nem történt. Minden nap egy pohárnyi teát elosztottam, háromszor egy picit ittam, és kentem. Két év múlva bebarnult, és fél évvel később leesett. Voltam tavalyelőtt egy ct-n, és teljesen negatív volt. Most elkezdett egy ilyesmi nőni pár hónapja a bal halántékomon, de most már óránként kentem, már bevarasodott. Nincs már ott, csak egy picit, de már az is le fog hullani. Török Szilveszter mondta, hogy a rákban nem lehet meghalni. Abban lehet meghalni, ha le van gyöngülve a szervezetünk, ha nem akarunk harcolni az életünkért, ha agyonvegyszerezzük magunkat.

Egyik előadásom után egy 85 éves orvos mutatkozott be. Ezelőtt 15 évvel tavasszal szájrákot állapítottak meg nála. Nem fogadta el a kezeléseket, körömvirágot evett egész nyáron nyersen, minden nap 3 fejjel. Egészen őszig, addigra elmúlt a szájában a rák.

Egy fiatalember jött föl hozzám, 3-4 napos gyógynövénygyűjtő túrán volt, ilyeneket szervezünk többször is, és mondta, hogy édesapjának nyelvrákja van. Utolsó stádiumban, segítsek neki valamivel. Szedjen galajt, mossa meg, préselje ki a levét, csináljon 2 csésze diólevél teát, egyikbe is nyers galajlevet, a másikba is. Az egyikkel gargarizáljon egész nap, és utána köpje ki, a másikat igya meg. Következő évben szintén eljön, és kérdeztem tőle, mi van a papájával és mondta, hogy köszöni szépen, jár a kocsmába.

Magyar kertészmérnök kinn Németországban, 30 évvel ezelőtt mellrákot állapítottak meg nála, azóta minden hónapban ad magának egy fagyöngy injekciót. Arany árban van, de 30 éve él. Van sok ilyen dolog, amivel lehet gyógyítani.

Az egyik miskolci kórházban egy belgyógyász adjunktusnő jött hozzám. A nagynénje leukémiás. a mi tudományunk véget ért, van-e valami a gyógynövények közt, ami segít? Küldtem neki egy lekvárt. Som lekvárt, a néni kért utána, amikor elfogyott, ma is él, a fehérvérsejt szám 17000 lett. Sok olyan növény, gyümölcs van, amiben rengeteg antioxidáns van, ami pusztítja a rákos sejteket.

Hol tart ma, hogy hogyan használják a régi tudást az emberek?

Tavaly június 20-án 6,40-kor a Kossuth Rádió felhívta a berlini tudósítót, mert azt hallotta, hogy a németek 35 %-a nem hajlandó gyógyszert elfogadni. Alternatív módon gyógyítja magát, de a németek 50 %-a kipróbálta már a gyógynövényeket.

Nálunk még nem ilyen kedvező a helyzet, de mutatja a statisztikai adat, hogy hogyan nőtt a gyógyszerfogyasztás és hogyan a gyógynövényé. A gyógyszeré 7 %, a gyógynövényé 12 %. 5 %-kal többet fogyasztanak az emberek. Mindenki meg akar gyógyulni, egészségesen akar élni.

A két háború között a 3 millió koldus országának hívták az országot. Nagyon szegény volt a nép, nem volt biztosítása, nem tudott venni gyógyszert, kevés volt az orvos, kénytelen volt az ősök tudását átvenni azoktól, akik még tudtak erről, és gyógyítani magát, ahogy az ősök tették. És elsősorban egészségesek akartak maradni. Ha nem dolgoztak, éhen haltak. Vigyázni kellett az egészségükre. Akkor már tudták, hogy nincs olyan gyógyszer, ami egészségmegőrző, de gyógynövény sok van. Most ez különösen nagyon fontos, mert rengeteg vegyi anyagot eszünk meg.

Van egy orvos ismerősöm, akit eltiltottak, mert ki merte mondani, hogy nem a gyógyszeripar, hanem a mezőgazdaság, a vegyszerek a ludas. Az összes mikroorganizmus kipusztul a földből, mert a vegyszerezéssel kiirtják. 40 év múlva kihal az emberiség.

Régen a trágyát kihordták a földekre, ma energiát csinálnak belőle.

Amerikában egy orvosprofesszor azt kutatta, hogy az un. adalékanyagokat az emberi szervezet meddig fogja eltűrni. A vizsgálat eredménye, hogy 2300-ra az emberi faj 7 %-a marad életben. Mindenképp változtatni kell. A világtragédia már megállíthatatlan. Gyöngyösön, a főiskolán mondta egy kutató professzor, tegyünk érte, hogy mi egészségesek maradjunk, a mi szervezetünk ellenállóvá váljon, a mi szervezetünket hozzuk olyan helyzetbe, hogy ki tudja védeni a mérgező anyagokat.

májunkat kell karban tartani. A gyermekláncfű, a pitypang levele zölden kiváló salátának Heti 7-szer csipetnyit a salátába, összevagdalni. Egy héten egyszer egy csésze teát kell belőle csinálni, és meginni. Nyáron a frissből, télen a szárazból. Kiváló a máj működésére, és amellett még nagyon jó a cukorbetegség megelőzésére. Magyarországon ma 500 ezer cukorbeteg van, 10 év múlva 1 millió lesz. A keserű nagyon kell a májunknak.

A másik az aranyvesszőfű. Kanadából származik, máj, epe és vese, hólyag, amire hat. Egy csésze tea elég hetente, hogy a májunk tökéletesen működjön. Sokan mondják, hogy nincs rá idejük. Az ilyen emberrel nem is érdemes foglalkozni, az legyen beteg.

Cikória kávét ittunk gyerekkoromban, akkor nem volt baj a májunkkal és epénkkel, sőt a székletünkkel sem. Lehet a gyökerét is használni, fogyaszt is, székletet csinál, és a cukorbetegség megelőzésére is kiválóan működik. A cikóriában lévő innoin óriásmolekulájúszénhidrát, ami lassítja a cukor felszívódást, segít a béta sejtnek.

Nőknél közönséges cickafark. Kiváló gyógynövény minden nőnek. Serdülőkortól amíg él. Heti egy csészével kellene meginni belőle. A máján kívül, a koleszterin termelését rendben tartja, epeműködést segíti és van benne növényi ösztrogén, nem hormon. Nem csinál mellrákot és nem híznak el tőle. De az isten úgy teremtette a nőket, hogy immunrendszere van, a másik az ösztrogén hormon, mert ők hordják ki a babát, ők nevelik fel a gyereket. Aki használni fogja, annak nagyon kevés baja lesz, heti egy csésze teát elég fogyasztani belőle. Férfiaknak nem ajánlom, mert magas lesz a hangjuk tőle J

Aztán van egy nagyon keserű, ezerjófű, a kisezerjófű. Ezer mindenre jó. Többek közt a májunknak is. Amikor már baj van a májunkkal, akkor ugyanezeket a növényeket lehet kúraszerűen használni. Akkor viszont naponta 6-8 hétig lehetőleg reggel, és 8 hét kihagyás után lehet folytatni esetleg még tovább is. Amikor rendbejött, akkor visszatérni a heti egyre és akkor nem fog megismétlődni. A hepatitisz C-nél nem alkalmasak, ill. ha a májban ciszta van. Ebben az esetben a diólevél teáját lehet használni, bár nem olyan hatékony. Reggel meginni a teát, a levelet betenni a hűtőbe, és éjjelre fölmelegítve dunsztban rátenni a májra, 6-8 hét alatt a ciszta a felszívódik, 10-12 hét alatt a hepatitisz C is megszűnik.

Egy német orvosprofesszor 100 növényt megnézett, 17-nek volt antibiotikus hatása. Többek közt a diólevélnek.

Orvosok mondták a rádióban, hogy vége az antibiotikus korszaknak. Amikor azt hallottam, eszembe jutott a martilapu. 3000 éve a kínaiak használják. Szivarként használták, beszívták a füstjét. Ma is használ. 3000 éve nem tudta megszokni a kórokozó. Vajon miért? Mert a gyógynövényekben lévő hatóanyag sose azonos összetételű. Függ az időjárástól, a talajtól, esőt kap-e, napot, későn indult a tavasz? Soha nem azonos egyetlen gyógynövény sem. Emiatt nem tud rezisztencia kialakulni. Ahogy 3000 éve reagált rá a szervezetünk, most is úgy gyógyít. Nem véletlenül gyógynövény a neve. Ennyit a májunkról.

Ha a májunk jól működik, akkor jó a koleszterin termelésünk, nincs érszűkületünk, érdemes vele foglalkozni.

A másik a vesénk. A verejtékmirigyekre használjuk a dezodort, nehogy kijöjjön a méreganyag. Sok embernek kimutattak mirigyduzzanatot a mellében, ami még nem daganat, csak egy tejmirigy begyulladt például. Orbáncolajjal a mellmirigyet, de a hónaljmirigyet is kenni kell!

Napi 2-3-szor kenje be, nem rák, még csak csomó, begyulladt tejmirigy, nyirokmirigy.

Vesénk: heti egy csésze itt is elég. Nyírfalevél teája. A vesekő oldható vele. Rügyfakadáskor egy kis csövet dugnak a kéreg alá, onnan kifolyik a nyírfalé. Mokkáskanálnyit, 3 cent nyírfaléből teát készítünk, akkor a vesénk jól fog működni, még a verejtéknek is segít.

Tejoltó galaj, sárga a virága. A veseműködést segíti, de az egész nyirokrendszerünket rendben tartja. Minden mirigyünket, az agyalapi mirigyet is! Heti egy csésze, nem kell több.

Aranyvessző fürt máj, vese, epe és a hólyag. Ha a vesére és a májra is akarom, akkor hetente 2 csésze. elosztva, pl. kedden és szombaton.

Van két erős hatású növény, a nagy csalán és a mezei zsurló. Kiváló vízhajtó. Heti egy csészével korlátlan ideig iható.

Kúraszerűen kell inni, ha a vese nem méregtelenít rendesen. Ha 6-nál többször kell kimenni nappal, akkor orvoshoz kell menni. El lehetnek tömődve a kis kapillárisok!

A Pécsi Orvostudományi Egyetemen egy előadáson tartott egy orvosprofesszornő. Az előadásának az volt a témája, hogy hogyan lehet használni a gyógyszereket és a gyógynövényeket együtt. Ő 12 gyógynövényt-gyógyszert mutatott be, és hozzátették ugyanazt a gyógynövényt. Az eredmény 30-35-40 -kal eredményesebb a gyógyulás és gyorsabb. Tehát hál isten már itt van, hogy elkezdték kutatni az orvosok, nem csak tanítani.

Amit lehet kúraszerűen veseelégtelenségnél nyírfalevelet. A vesekövet oldja. Kúraszerűen lehet használni, kivéve a csalán és a zsurló. A csalánt sem szabad 8 hétnél tovább inni, mert mind a kettőben nagyon sok a kovasav, és a vese nehezen üríti ki, a 2. 8 hét alatt heti egy csészével.

Ha ciszta van a vesében, akkor csak a zsurlót kell használni. Reggel megiszom, amiből a tea készül, este ráteszem dunsztkötésben a vesére. Föl kell melegíteni előtte!

Annak idején gyerekkoromban egy héten egyszer mindig csináltunk forró lábfürdőt. Egy forró vízzel, mellé egy kancsóval még forróbbat, amikor már nem kapkodtam, akkor megint öntött bele, és mikor már nem kapkodtam, megint öntött bele. Utána reggelig izzadtam, egy csésze forró teát is itatott velem édesanyám, rengeteg méreganyagot kidolgozott a szervezetem reggelre. Annyi kisgyerekről hallok, aki meghal mirigyrákban. A fehér fagyöngy is segít az izzadásban.

A következőkben Magyarországon a legelső számú betegség a szív- és érrendszeri betegség. 2,5 millió ember szenved benne. A mi tudásunk is, az őseink is keletről jöttek. Mindegyik azt mondja, hogy meg kell keresni az okot és a tüneteket kezelni.

Lehet a tünet alapbaja, hogy nem dolgozik rendesen a vesénk, nem méregtelenít, le vannak szűkülve az erek valamilyen oknál fogva. Ezért a szív elkezdi pumpálni erősen. A szív meg van erőltetve, és fölmegy a vérnyomás. Rendbe kell tenni a vesénket a tejoltó galajjal, vagy a nyírfalevéllel. Minden nap egy csészével. De el kell mulasztani a magas vérnyomást is. Mert tűrhetetlen, Galagonya virágos hajtása!!! Mindenképp a vesének a működését rendbe kell tenni, és a 160/90-nél minden nap egy csészényivel meg kell inni reggel! Amíg 120-ra nem megy le!

Vagy a pásztortáskát, vagy a fagyöngyöt. Ha az alapbaj a koleszterin, amiből sokat termel a májunk, akkor nyilvánvalóan a májműködésre a cickafarkot a nőknek, a férfiaknak mást kell, nekik a gyermekláncfű, és a tyúkhúr. Fehér fagyöngy ág és levél teájával az ingadozó vérnyomásra az ujjnyi ág, és levelek jók. Hideg áztatással. Ha lement normál körülire, akkor lecsökkentem a teákat heti egyre.

A 3. ok ideg miatt lehet. Az EU-ban a depresszió lesz az első számú betegség! Utána jön a többi, ami vele jár. Mindenképp oda kell figyelni, hogy az idegeink rendben legyenek.

Citromfű. Mind a két vizsgálatnál, napi 2 csésze citromfű teánál 100 év fölött halt meg az illető. Nyugtat, és emésztést segít! Ha az emésztésem jó, akkor én egy egészséges ember vagyok.

Egyik előadásom után egy hölgy mondta, hogy polip van a méhén. Én mondtam neki, hogy menjen orvoshoz, aztán utána a továbbiakban tudunk vele foglalkozni. Mellém állt egy másik idősebb hölgy is, és ő is az orvost ajánlotta. Én teszek azért, hogy egészséges maradjak. Télen kaptam valami vírust, 39,5 fokos lázam volt, 2 napig, de rendbetettem magam.

citromfű után nagyon sok gyógynövény jó az idegekre. Levendulának nem csak a virága, hanem a levele is, macskakaromkomló szintén jó nyugtató és a legerősebb az orbáncfű. Orvosilag bizonyítva van, hogy depresszió ellenes. És gyomoridegre is jó. Sőt a benne lévő hiperided kamillávalzellerlevél és paprikával Alzheimer kórra. Orbáncfüvet nem szabad sincumárral együtt használni! Nem szabad epekőnél, mert epeműködést segítő. Ha azt elindítja, akkor biztos meg kell operálni. Ha valaki szív-gyógyszert szed, akkor azt beveszi és 2 óra gyógyszer múlva jöhet a tea.

Este kell meginni, mert fényérzékenységet okoz.

Ilyenkor is kell kezelni a következményt, pásztortáskával. Vérnyomáscsökkentő, értisztító, gyorsítja a vérkeringést, és izomműködést segíti. A kitisztított erek jobban látják el az izmokat. Kúraszerűen lehet használni, amíg a vérnyomásunk 160 körül van. Ha efölött van, akkor már keveréket kell csinálni!

Azonos hatású gyógynövényeket keverünk össze. 3 vérnyomáscsökkentő teát keverek össze, akkor egymás hatását segítik, és erősebb a hatása. 160 fölött minden nap egy csészével, amíg le nem megy 160/90-re, utána úgy hogy 2-3 napra lecsökkentem. Ha gyógyszer szedek, akkor azt kell csökkenteni. Az orvosnak mindenképp mondják meg, hogy nem csak a gyógyszert szedik, hanem a teát is. Sok orvos tiltakozik ellene, mert nem tudják, hogyan hatnak a gyógynövények. Nagyon sok orvos jár már hozzánk, tanulni. Azért kell szólni nekik, hogy teát is iszunk, mert mikor beállt a vérnyomásom, azt hiszi az orvos, hogy a gyógyszertől. Ha nem fogadja el az eredményt, akkor is kell, hogy tudja azt, hogy nem csak a gyógyszer hatott.

Három hivatás van, a baka, tanító és az orvos

Emésztésünk

Nagyon rosszul eszünk. A technikája is nagyon rossz. 42-ben végeztem a 4. osztályt, utána polgáriba mentem. Élet- és egészségtant orvos tanította. Vizy E Szilveszter mondta, hogy el kellene kezdeni tanítani ismét. Nem rágunk. Legalább 40-szer meg kellene rágni egy falatot, mert előemésztünk a szájban, és akkor a gyomorba már nem egy nagy falat kerül le, hanem könnyebben megemészti a gyomor. Mert nem csak fertőtlenít a nyál, fogyaszt is, nem tudjuk túlenni magunkat, mert még ha csak háromnegyedig van a gyomrunk, akkor is úgy érezzük, hogy már tele van. Ha jól megrágtunk, jó a savtermelésünk, koleszterin szintünk jó, de ha ez utóbbi rossz, akkor rosszul indul az emésztés, a felszívódás. Tyúkhúr és a veronikafű. Nagyon jó értisztító, altat, és jó koleszterincsökkentő is.

Ha a gyomromban sok a savtermelésünk, attól eredően van egy hurutunk, ettől fekély, reflux, vagy nyelőcső fekély. Az alapbajt kell meggyógyítani, a gyomorideget. Orbáncfű napi 1 csésze 8 hétig, 8 hét szünet, utána 8 hétig heti egy és 27 hét alatt napi egy csészefehérakácvirág. Utána elfelejthetjük. A fehér akácvirágot vacsora előtt, az orbáncfüvet lefekvés Előtt. Sincumarral együtt nem szabad. Orbáncfű helyett ajánlott akkor citromfüvet két csészével.

Belünkkel: nem jó a széklet, vagy chrown betegség, vagy piros, vagy fekete a székletben a vér. A fekete a gyomorból, a piros a belekből.

diólevél teájából lehet korlátlanul inni, ez rendbe hozza. Semmilyen mérgező nincs benne, csak az, hogy 3 év alatt bomlik le, csersav van benne.

Egy erdélyi ismerős kutatta, hogy hol van leírva, hogy a diólevél túlzott használata májkárosító. Sehol nem találta, csak gyógyszerkönyvben, amit pedig az orvosok állítottak össze.

Kökénylekvárral gyógyít egy idős hölgy rákot. Valóban, orvos is mondta, de kell még 10-20-év, hogy gyógyszert csináljanak belől. Minek? Elég, ha lekvárt csinálnak belőle.

Alzheimer kórra az orbáncfűvel kapcsolatban, kamillábanzeller bele, és a zöld színű paprika, lehetőleg csípős. És a riporter megkérdezte, hogy mikor lesz belőle gyógyszer? Én meg mondtam, hogy mindegyiket lehet kapni, akkor használni kell!

Akinek a székletével baj van, esetleg véres, kezdje azonnal a szilvát használni. Székletet fog csinálni, és megakadályozza, hogy kialakuljon a végbél vagy vastagbélrák. Ezt a székelyek használják.

Aranyér. Lándzsás útifüvet biztos ismerik. Egészséges, a nagylevelűt meg kell mosni, meg kell csipkedni körömmel, hogy megsérüljön, akkor elkezd egy olyan anyagot aufobit termelni. Szivarkát kell belőle sodorni, odatenni az aranyérhez, reggel, este. 3-4 hét alatt visszahúzódik az aranyér.

Bükk hegység különleges helye Magyarországnak, nem ott keletkezett, ahol most van. A Balkánon keletkezett 8-9 millió év alatt gyűrődött fel oda, ahol van. 2 sugárzó energiája van. Rádium, uránium, de egyik sem jó hasadóanyagnak, csak gyógyításra. 5 pálos kolostor van fenn a Bükkön. Szentgyörgy vonalra van mindegyik helyezve.

Hogy kell segíteni azoknak a nőknek, akiknek nem sikerül a baba?

Babaváró rendszer. Ciszta, pajzsmirigynél sem lehet, mióma, nem jön vissza még egyszer!

Aki nem akar kérdezni, vásárolhat növényeket. 30 %-kal több a hatóanyag a a Bükk miatt.

– Mellcisztára: orbáncolajat, be kell kenni reggel és este nemcsak a mellét, hanem mind a két hónalját is 2-3 hétig minimum

– Alacsony vérnyomásra: zöld tea, vörösbor

– Melanomára: amit én használtam fehér fagyöngy+közönséges galaj – tinktúra

– Szemölcsökre: vérehulló fecskefű. Meg kell előtte szódabikarbónával mosni, gézzel rákötni. Farkas kutyatej, ami mérgező belülre

– Lábszár-fekélyre diólevél teájával mosogatni. Amikor kihűlt, utána rátenni. De meg kell nézni a cukorbetegségre is

– Cukor teát legalább 50 percig kell fedő alatt tartani, amikor lezárta alatta a tüzet. Étkezés után 5 percen belül.

– Diólevél teát hogy kell elkészíteni? Csapott evőkanál 2,5 dl vízzel leforrázni. Fedő alatt 15-20 percig álljon, utána meg kell inni. -5 % nedvesség, befőttes üvegben tárolni száraz hűvös helyen.

– Pajzsmirigy túltengésre Közönséges galaj, először gargarizál egy csészényit, a másikkal megissza. Agyalapi mirigyre is hat, szurokfű teával, egy csésze szurokfű teával 2-3-6- hét alatt helyrehozza. Akár alul, akár túlműködik.

– Torokbarát teát az asztmára is érdemes inni. Nem múlik el tőle, de könnyebben vesz levegőt

– Parkinson kórra cickafark teát, kamillateát, és madársóska cseppet, 20 csepp/nap

– Fogínysorvadásra, diólevél teával gargarizálni

– Vénás gyulladásra és vesedaganatra, diólevél.

– Pikkelysömörre két keverék, 80 %-ban gyógyul csak.

 

 

 

 

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments