Egy kis egészségtan

Egy kis érdekesség:
A Margarin eredetileg a pulyka hizlalásához lett
előállítva. Amikor a pulykák meghaltak a Margarintól a
befektetők, akik ennek az anyagnak kikísérletezéséhez
adták a tőkéjüket vissza akarták szerezni a pénzüket és
ezért ezt a fehéres anyagot, ami nem hasonlít semmilyen
étkezési anyagra megkeverték egy kis sárga színezékkel és
elkezdték értékesíteni, hogy a vajat felváltsa. Hogy
tetszik? Egy ügyes ötlettel új ízesített változatok
láttak napvilágot.
Tudod mi a különbség a Margarin és a vaj között?

Olvasd végig és megtudod! Roppant érdekes…

Mindkettő termék majdnem azonos kalóriát tartalmaz.
A vaj szaturális zsírtartalma kicsit magasabb mint
8gramm összehasonlítva a Margarine 5gramm-jával.
A Margarine fogyasztása a nőknél 53% növeli meg a szív
és keringési rendelleneségeket szemben az ugyannyi
mennyiségü vaj elfogyasztásával a Harvard orovsi
kutatásai szerint.
A vaj fogyasztása elősegíti a különböző tápanyagok
felszívódását és felhasználását az emberi szervezetben.
A vaj nagyon sok tápértékkel rendelkezik. A vaj íze
nemcsak sokkal finomabb, hanem ízfokozóként is
használható.
A vajat évezredek óta használja az emberiség szemben a
Margarine, ami kevesebb, mint 1OO évvel ezelőtt
fejlesztettek ki.

És most a Margarine-ról:

Nagyon magas a telített zsírtartalma!
A szívkoszorúér betegségek kialakulásának veszélye
megháromszorozódik!
Megnöveli a koleszterolt és azon belül is a „rossz” LDL
–t és lecsökkenti a „jó” koleszterolt!
A rákos megbetegedések veszélye ötszörösére növekszik!
Csökkenti az anyatej minőségét!
Csökkenti az immunrendszert!
Csökkenti az inzulin szintjét!

És most jön a legdurvább: A MARGARIN egyetlen egy
molekula kivételével már majdnem műanyag! Ha azonos
lenne ez az egy molekula is, akkor már 1OO%-ban azonos
lenne egy bevásárló szatyorral! Így azonban CSAK 99%-ig
azonos! 27 komponense vagyis összetevője azonos a
festékkel.

Ha ez még mindig nem elég arra, hogy elgondolkodjál az
étkezéseden, akkor itt van még két érdekesség:
Kipróbálhatod magad is….helyezz el egy MARGARIN-t az
utcán vagy a garázsban (lehetőleg ne a napon) és pár nap
múlva vizsgáld meg! Észreveszed majd, hogy senki sem
nyúlt hozzá még azok a kis muslincák is elkerülik. Az
illata sem változik mert nem rendelkezik semmilyen
tápanyagértékkel és egyetlen baktérium sem tud
megtelepedni rajta éppen ezért!
Hogy miért? MERT MŰANYAG! Rákennéd a kenyeredre a
műanyag bevásárló szatyrodat????

 

 

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments